icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
16 april 2018 11:03
4

Räknar inte kalorier

JAG RÄKNAR INGA KALORIER

Jag vill bara vet vad jag äter varje dag.

Min kropp fungerar inte normalt och jag håller på att undersöka hur jag kan få min sjuka kropp upp på banan igen då jag inte accepterar att vara så begränsad i livet.

Jag vet redan nu att jag helst skulle ta all mat drickande men jag vill äta normalt.

Men med vetskapen om att hjälpa kroppen att smälta maten så mosar jag maten så mycket jag kan.

Sen är det viktigt att TUGGA MYCKET även om man nästan bara tuggar luft för att smälta maten måste magen få SALIV som hjälp.

https://1liv.nu  är min webbsida om HÄLSA och jag skriver upp där hur det går att läka kroppen och om sjukdomar man kan ha.

Kommer att skriva varje dag på min webbsida men just idag är jag vrål förskyld så orken är inte där .... blir nog en fördröjning på några dagar innan jag kan jobba med webbsidan.

Kommentarer

 • 16 apr 2018 12:26
  Arrietty

  Jag saknar den funktionen på MD - att jag skulle kunna regga maten utan att behöva skriva gram eller få kaloriantal, under vissa perioder triggas jag av de där siffrorna så att jag ständigt försöker få dem lägre. Att registrera är ändå ett bra verktyg så jag för istället matdagbok manuellt... då kan man ju undra varför jag är betalande medlem här? Dels för allt det andra jag få - kontakt med andra som kämpar med viktfrågor, artiklar och recept som inte är så dumma. Dessutom vill jag ibland kolla vad något livsmedel innehåller i en viss mängd och då funkar ju MD-reggning ungefär som mina kaloritabell gjorde förr.

  För mig skulle idealet vara att kunna välja att registrera "portion" utan att få reda på detaljerad info. Men ska jag välja mellan att få detaljerad info och att vara utan funktionen helt är ändå detaljerad info att föredra.

 • 16 apr 2018 16:23

  Jag behöver inte vara nogrann med hur mycket min mat väger. Jag tycker det är lättare att mäta i DL 

  711ea19b-f1ea-4e56-82a0-d023434eccab.jpg

  Jag har köpt massor av dessa burkar som rymmer 0,25 L och fryser in portioner för mej. Då kan jag köpa storförpackningar när det är lågpris på mat.

  Jag behöver inte räkna mängd på mat eller vikt då jag bara äter vad som ryms i denna plasburk för varje middag sen kan man äta grön-sallader på sidan.

  Senast uppdaterad 16 apr 2018 16:23

 • 16 apr 2018 17:50
  gittan52

  Intressant för en siffernörd som jag att ta del av ditt tänk!

  Jag läste din profil och inser att en del av din vikt inte handlar om kcal etc utan om hur kroppen ska klara av att göra sig av med vätska.

  Arrietty; Det går faktiskt att skriva in vad vi äter utan att räkna kcal här på MD.

  Om vi väljer ”Egen kaloriberäknad måltid”, väljer vad vi vill kalla den och därefter kan vi skriva en nolla i kalorifältet. smiley

 • 16 apr 2018 18:09

  Jag har massor av problem med min kropp med att jag fick kronisk bukspottkörtelinflammation av ett gallstens anfall.

  Gallan är borta men jag fick Psoriasis av den andra gradens svårast Psoriasis den som går in på lederna.

  Jag får Stelara för min Psoriasis och är 95% fri från Psoriasis men sen fick jag diabetes som inte har med att jag äter socker utan det är bukspottkörteln som gör det.

  2017 fick jag lymfödem som jag nu sakta men jag kommer att få hjälp med men man måste strida för sin rätt här i Sverige då vi nästan har en fri sjukvård.

  Hade jag betalat för vården hade jag fått hjälp men i Sverige är det andra saker som spelar in även om pengar spelar in även i Sverige då Läkarna inte vill använda sjukvården till de som de inte tycker är värd det.

  Jag fick kämpa med att få Stelara i 9år med starka smärtor, rullstol och hemsjukvård. Jag tackar för att egenremissen kom så jag själv kunde undersöka vad som var fel på mej och själv upptäcka den inflammerade bukspottkörteln, min Läkare hittade aldrig felet.

  Man kan inte sitta och säja ja till sin Läkare då denna inte hjälper utan måste gå andra vägar till att hitta svaret på varför du mår så dåligt om din Läkare inte hittar felet.

Logga in för att skriva en kommentar.