icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
29 september 2015 08:12
4

Vågångest och att gå emot avgiftningen

Över helgen och igår har det varit som att så fort jag ätit nåt, LCHF eller ej, så har det känts som om magen svullnat, typ basketboll bland tarmarna. Vilket har medfört sig känslan av att "vara tjock" och med det humördippar och tankar att det inte spelar nån roll vad jag gör, fet kommer jag alltid vara osv.

Jag vet ju att jag inte är fet längre, egentligen kan jag väl inte heller kallas mullig, men med en del överskottshud och en hel del muskler under slapp hud gör mig obekväm.

I helgen åt jag lite av sambons godis, kanske två nävar av fruktkola, colaflaskor och choklad av typen center. Det gav direkt en tjockkänsla.

Igår var jag jättesugen på nåt, trots att jag var mätt efter middagen, följde sambon på affären för att han skulle ha matlåda till jobbet idag så vi delade på en anton berg-kaka. Delade och delade, jag blev less efter tre rutor och sen dumpade jag järnet. Illamående och trött, så la mig och sov en halvtimme.

Efter att ha ätit ganska strikt LCHF i flera månader, med ensataka avsteg en-två dagar i månaden är kroppen väl ganska avgiftad och har fått högre känslighet för socker och insulin igen, ganska exakt som direkt efter gastric bypass-operationen så det är ju bara dumheter att tro att jag ska kunna äta sånt igen helt plötsligt utan effekter.
Jag är oändligt tacksam för dessa biverkningar när jag äter fel, även om det inte konstant håller mig på mattan så gör de avstegen mindre allvarliga. Trodde jag fått i mig mer sött igår, säkert 200g kolhydrater, men det var bara 50 och det är ju egentligen inte så farligt.

Vågångesten. Har inte vägt mig sedan i somras, under 1,5 månad har jag tänkt att "när jag är i ordentlig ketos och måttbandet visar under 80, då jäklar ska jag väga mig!" men när jag väl är där så vågar jag inte. Visar midjan på 79,5 eller lägre så tänker jag att äsch, jag tar det på fredag, så kommer fredag och jag vågar inte. 

Jag tror att jag är rädd för att vågen ska ha klättrat upp till 75 eller mer, det vore väl egentligen ett incitament för att hålla maten strikt och vara på banan, men jag vet inte.

Funderar på att ta en onyttig vecka och helg, för sambon jobbar inte i helgen och då ska vi antagligen hem till nån och då brukar det bli nåt extra. Även om jag inte dricker tar jag ändå lite av chips och sånt. Så att efter helgen köra igång hårt igen för då är det typ 2 veckor tills det blir nåt umgänge igen. Men jag har ju siktet inställt på 2a november, mitt slutmål för 3 månader utan godis (som jag ibland förhandlar med mig själv om till "utan egenköpt" godis). Och då ska jag få äta vad jag vill. Äsch, jag vet inte. Jag tror att ju längre tiden går desto liberalare kommer jag bli för att jag blir less på att vänta.

Samtidigt så är svärmor en fälla, eller ja, själva tanten är ingen fälla, hon respekterar min mat och höjer inte på ögonbrynen åt att jag kan ha med mig matlåda, men det finns alltid kakor eller en skål med Polly hos henne. Mina dödsfiender. Jag kan hålla mig flera timmar ifrån dem, men så kommer en svag stund och jag tar en och sen tjugo till. Och det straffar sig med magont, uppblåsthet och psykisk misshandel från mig själv.

Egentligen borde jag konstant köra anorexiaknepet, tugga, njuta av smaken och sedan spotta ut.

 

Nej, nu ska jag springa lite intervaller.

Gillar

Kommentarer

 • 29 sep 2015 08:27
  aregnisw

  Men visar måttbandet så lite i midjan så behöver du väl inte oroa dig för att väga dig, jag måste väga mig varje dag för annars har jag ingen koll alls det känns då som om jag ljuger för mig själv och det vill jag inte allt eller inget det gäller för mig i alla fall.

  Hoppas du slipper sötsuget för det är en stor bov. Pepp Pepp

 • 29 sep 2015 10:44

  När jag väl kommer igång och övervinner vågångesten, då blir det varje dag. Nu har jag inte ens mätt mig på en vecka kanske, ångest för det med >.<

  Sötsuget är bort för tillfället, efter illamåendet igår försvann det :D

 • 29 sep 2015 23:16
  ImmaAmmi

  Sötsuget kan signalera magnesiumbrist speciellt, men det kan också vara värt att boosta upp de övriga mineraldepåerna... 

  Kakao-smörmixen funkar jättebra till det. Tack än en gång för kokossmör-tipset _ mega-bra hjälp i min arbetsträning!

  Att knapra på en blandning av 1 msk hampafrön och 1 dl (avsköljda, mineralsaltade och därefter ugnsrostade) pumpafrön med skal, kombinerat med 1 tsk rå-kakao-nibs, eller några hela rå-kakaobönor rekommenderas också. Alla dessa är mineralrika & definitivt något jag kan rekommendera när det är dags för mensen... 

  Kram! yesheartlaugh

 • 30 sep 2015 08:46

  Jag tar kapslar med zink och magnesium till natten :)

  Ska komma ihåg kakaoblandningen idag och få den gjord så att den står och väntar om nåt händer :D kakaonibs är ju sååå gott 

Logga in för att skriva en kommentar.