icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
20 september 2015 10:17
2

Spännande vad som kan trigga sockersug

Igår var en hungrig dag, men å andra sidan blöder jag som en stucken gris, 3 fulla menskoppar på en dag vilket är rekord, brukar typ vara 2/3 varje dag.

Nåt har hänt med min telefon. I veckan när jag sprang intervaller blev det så mycket kondens inuti den (har den på armen när jag tränar) att både simkort och minneskort blev fuktiga och ville inte fungera. Efter några timmars torkning funkade det bra igen. Igår blev det också svettigt (glömde bort att jag tänkt stoppa in telefonen i en fryspåse innan den får sitta i armhållaren) men efter ett par timmar fungerade åter korten som de skulle MEN till min stora sorg, stress och irritation har den helt tappar kontakten med chromecasten i TVn, en manick som gör att jag kan strömma videor och filmer från datorerna och telefonen till TVn.

Jag brukar sitta och "titta" på nåt medan jag stickar eller virkar och när jag strömmar via laptopen laggar det apa men det funkar fint via telefonen. Men inte nu. Mådde så dåligt av hur dum jag är som glömmer bort fryspåse och över att tekniken inte funkade som den skulle. Ville bara ha godis, pizza och glass.

På förmiddagen hade jag gjort ketobollar (chokladbollar utan socker och havregryn), men de stillade int suget på nåt sätt. Jag åt en proteinchokladpudding, men det hjälpte inte. Åt en jättegod middag, det hjälpte inte.

Jag och sambon gick på affären, han köpte nonstop och hela vägen till affären förhandlade jag med mig själv att det är ju trots allt halvtid i mitt projekt att inte köpa godis på tre månader (imorgon inleds vecka 6 av 12). Kanske mörk choklad då? Stod och suktade både vid glasskylen, ville ha daim och tiptop, lakritspuck och jordnötscornetto. Ville ha marsipanfylld choklad och verkligen allt annat i affären.

Det slutade med att jag tog en bytta parmesanflagor, pepparsalami  och en serietidning. Hemma gjorde jag ostchips, ett par salamichips och en dip. Åt till jag blev illamående och ett par nävar av sambons nonstop.

Bara chokladbollarna gav 900 kcal, men det var i alla fall mestadels fett.

Så en må-dåligt-dag blev väl egentligen godkänd under kolhydratssynpunkt.
203g fett (82%), 75g protein (14%) och 23g kolhydrater (4%) = 2262kcal (minus träningen på morgonen). Nu ska jag försöka hålla mig till kokossmöret och de överblivna ostchipsen för att avsluta fettfasteveckan.

 

Edit: nu såg jag att jag glömt föra in nonstopen, Fett: 213 g (80% Protein: 77 g (13) Kolhydrater: 39 g (7%). Ändå OK.

Gillar

Kommentarer

 • 20 sep 2015 15:52

  Låter jättegott :D

 • 20 sep 2015 12:18
  ImmaAmmi

  LCHF-Tips, som kanske kan underlätta vid chokladsuget som många av oss kvinnor får under "månads-reningen".

  Skrev även in denna i min blogg för idag - så god är den!

  Grund-recept för en mättande, smakstark kakaosmör-mix till varm choklad-dryck, eller "keton-bollar" till mellanmåls-fikat, t.ex. Lämplig vid "fett-fasta", som alternativ till kokossmör-mixen, eller vad tror du? 

  Eftersom jag har svårt att få i mig tillräckligt med mineraler via näringspiller och reguljär kost, kom jag på detta recept, som ett lite enklare sätt att få i mig Magnesium, Järn, Zink, Kalium, fosfor, med mera.

  Tack för tipset med kokossmör-mixen, elm010, det var den som gav mig idén!

  yeslaughheart

  OBS!

  Livsmedelsdatabasen saknade CACAO-smör, så energi- & näringsinnehållet för denna ingrediens finns inte med i uträkningen. Alltså blir den egentliga E% fett ännu högre än i diagrammet.


  Tilllagningstid: 5-10 min
  Kcalorier: 253 / portion (utan rå-kakao-smöret inräknat! )
   

  Energifördelning (en portion à 30 gr) :
  Fett: 25 gram
  Protein: 3 gram
  Kolhydrater: 2 gram

  heart

  Ingredienser:
  400,0 gram Kokosmjölk
  200,0 gram Kokosfett / Kokosolja
  200,0 gram Smör osaltat fett 80%
  200,0 gram Kakaopulver fett 20-22% 
  100,0 gram Raw Cacao Butter (Rå Kakao-smör) Kakao-smöret kan dubbleras, om man vill rulla lite exklusivare "keton-bollar" till fikat.

  heart

  Raw Cacao Butter hittas i vissa hälsokost/Eko-butiker., eller kanske i någon specialiserad Choklad-butik. en liten burk med rå-kakaosmör gick på 108 kr, men väl-investerade pengar.

  1 tsk av detta vita kakaosmör-skrap gav hjärnan en uppiggande, lätt euforisk mättnads-känsla liknande den man får efter att ha ätit en 200 gr's chokladkaka ungefär.

  Så kanske en hälsosammare investering på lång sikt, om man vill undvika kolhydraterna i den vanliga chokladen? Innehåll: 99,1gr fett, 0.3 gr protein, 0,3 gr kolhydrater per 100gr!

  yeslaugh

  Serveringstips:
  Låt 30-60 gr kakaosmör-mix smälta i varmt vatten/kaffe för en smakrik LCHF-fika. Varm mjölk eller grädde ger mildare smak, samt några extra kolhydrater. 

  Variationstips:
  Vaniljpulver för mildare chokladsmak. Kanel ger god smak-variation. Pepparmint-olja kan tillsättas för en härligt doftande mintchokladdryck! Eller några droppar mandel-essens, rom-essens, eller någon annan valfri smaksättning. Om smaken upplevs för bitter, kan man tillsätta valfri sötning, ex honung, dadel(-sirap), björksocker (xylitol), eller dylikt.

  smiley

  Receptet kan även användas till "keton-bollar", när smöret stelnat i kylen.

  smiley

  Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser i matberedaren eller med hjälp av en elvisp, tills en slät konsistens liknande vispad grädde uppnåtts. Häll över i lämpliga burkar med lock, att förvara i. Förvaras i kylen.

  smiley

  Jag fann små 0,5-1 dl's burkar, som underlättar doseringen & medtagandet i handväskan. (En fryspåse över, för säkerhets skull, om locket skulle gå upp av misstag... )

  smiley

  Dosera 30-60 gr i varmt vatten, kaffe eller mjölk, enligt preferens. (Jag föredrar låta 60 gr smälta i 1 dl kokhett vatten i en gammaldags "fin"-kopp med fat. Lyx-känsla! )

  Om smaken känns för bitter-stark, tillsätt en aning av önskad sötning eller mjölk/grädde. Hoppas det smakar! Bon Appétit!

  heartyeslaughyesheart

   

Logga in för att skriva en kommentar.