icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
30 september 2015 08:38
2

Smärta istället för godis

Visst lät det lite farligt? 

Isället för att förstöra mig med godis för att jag var så sugen i måndags bokade jag en tid för epilering av skägget igår. Det enda spår jag har kvar av mina polycystiska ovarier är manlig kroppsbehåring. Så fort jag klev ner från fet till kraftigt överviktig kom mensen igång regelbundet och när jag gjorde min bukplastik 2012 försvann även raggarsträngen på magen.

Kvar är skäggstrån, några polisonghår och håriga innerlår. Skägget är det som stör mest. Att plocka dem med pincett är enklast, och ganska kul, men de rackarna växer snabbt och jag kan plocka typ 2-3/vecka, dessutom är jag ofta och pillar och klöser i dem så jag har massvis av små runda ärr under hakan och på halsen. Så nu "lyxar" jag en gång i månaden med att betala en kvinna för att sticka ner en nål i hårsäckar och elektrifiera dem.

På vissa ställen ligger de så nära nerver att jag blir kallsvettig, så jag bokar bara en kvart per gång. Men det ger framsteg, igår kunde hon ta allt på denna kvart, tidigare har vi tagit en kvart för varje sida.
Med denna epilering kan också spindelvävsnät av kärl bli borttagna, vilket jag gjort. Det allra, allra värsta var runt näsan. Det var första gången någonsin och jag hade värk kring övre framtänderna en hel dag efteråt. Nu preppar jag alltid med både ipren och alvedon en timme innan det är dags.

 

Och på tal om ipren. Den "intensiva" löpträningen jag började med förra veckan har resulterat i en inflammerad senskida i vänster fot, den knarrar vid manipulation så det blir mer piller för mig ett par dagar och inget rännande. Hade använt voltarengel om det gått, men jag har en stor fläck psoriasis precis där och det gör så ont att ha voltaren där. 

Kommentarer

  • 30 sep 2015 12:34
    skuggan

    Tips: Prova med emla salva ca 1.1.5 timme innan du ska dit nästa gång. det gör ff ont men inte lika mycket som utan bedövning. Har funkat för mig

  • 30 sep 2015 13:48

    Coolt, tack för tipset!

Logga in för att skriva en kommentar.