icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
9 oktober 2015 21:11

Påverkan av sockerfri Monster Ulrta Energy

Då har det gått en timme sedan jag drack 2dl sockerfri energidryck, pga min opererade magsäck tar det inte lika lång tid som hos en intakt magtarmkanal för upptag, därför känner jag att jag kan tidigarelägga detta.

För en vanlig glukosbelastning tas provet 2 timmar efter intag.

Blodsockret innan var 3,8 (2,5 timme efter middag, ägg och majonnäs)
Ketonerna var uppe på 3,3!

Resultat *trumvirvel*

Blodsocker: 3,6
Ketoner: 3,8

Jag skulle inte säga att energidrycken sänker socker och höjer ketoner, även om kanske Aftonbladet skulle göra det, däremot tror jag snarare att den inte gör speciellt mycket alls, det har trots allt gått en timme till sedan jag senast åt. Det behövs uppenbarligen mer forskning i ämnet :p imorgon blir det nog bara fastevärde på morgonen, jag väntar på separat leverans av glukosstickorna, de var billigare på annat håll och fick med 10st med mätaren.

De höga ketonerna skulle eventuellt kunna bero på att jag inte druckit speciellt mycket idag och de därmed är med koncentrerade, fast då borde blodsockret också vara mer koncentrerat frown. Två glas vatten och 2dl energidryck, har varit för mätt mellan måltiderna för att dricka ordentligt.

 

Jag gillar verkligen lansettpennorna som används för hemmabruk. De vi har på jobbet är grövre, gör ondare och ger mig blåmärken. Kommer ihåg att det användes rakblad när jag var liten och tyckte bättre om dem än lansetterna som blev moderna sedan, visserligen har lansetterna utvecklas bra också men dessa accustix är verkligen toppen.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.