icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
15 oktober 2015 08:48

Äggen strök på foten

Hade mat i kylen som behövdes lagas till och frysas in, inte kan jag rå för att jag gör hysteriskt gott ungsstekt sidfläsk och köttfärsbiffar?

Blev en del kalorier, men 3g kolhydrater under dagen och det resulterade i blodketoner på 1,7. Det är 0,8mmol upp under dygnet!

Trodde först att mätaren behagade skämta med mig, trodde att de tidigare höga mätvärdena kom från handspriten jag använder och de senaste dagarnas lägre värden kanske berodde på att jag inte spritat händerna utan bara tvättat dem innan provtagning. Såatteh.
Med handsprit var värdet 1,7 och med tvål och vatten var det 1,8. Så då vet jag att det inte spelar nån större roll, bara händerna är rena.

När jag tar blodsocker på jobbet använder jag alltid en sprittuss och spritar patientens fingertopp innan stick, varken jag eller patienterna skulle nog idas få dem att kliva upp och tvätta händerna när jag kommer mitt i natten och ska kolla kurvor :D
Och eh... Patienter är vidriga människor. 8/10 tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten, många med stroke är gärna i blöjorna och gräver, det kan vara kiss och bajs här och där, under naglar, på rumsavdelare, på sänggrindarna, på ryggen, på kudden osv. Tur att jag älskar mitt jobb ändå. heart

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.