icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej allihopa jag är en tjej på 25 år som alltid vart smal o smidig tills för 3 barn sen :D jag fick tre täta barn och gick upp 24, 22 och 15 kg med och hann inte gå ner allt mellan graviditeterna.... tänk att jag alltid tyckt det har vart konstigt att överviktiga inte bara sluta äta allt onyttigt när de ville gå ner, men som sagt då hade jag heller aldrig varit överviktig eftersom jag idag kämpar med kilon och chipspåsar. Jag började egentligen den 6 juni och vägde då 98 kg!!! på mina 173cm och idag är det 23 okt och jag väger 84kg. Jag brukar vara duktig några veckor för att sedan slappna av när jag har mått ett delmål...så denna gång sätter jag inget delmål nu ska jag ner till 75kilo (helst 73kilo) men jag har åldras (jag vet att jag inte är gammal) så jag få väl se hur kroppen ser ut vid 75 helt enkelt
5 april 2011 09:18
11

vad är det för fel på mig!!!

Ja jag vet allt om det här med att frukosten är det viktigaste mål om dagen, så varför känner jag mig illamående varje gång det blir dags för frukost??? jag HATAR verkligen frukost!!! Har vart duktig i några dagar och tvingat i mig men idag får jag till och med kvällningar av det så idag går det bara inte att få i sig... Och bara för att jag inte får i mig nått så blir jag bara sååå deprimerad eftersom jag vet att man SKA äta frukost!!!! och jag vet även att suget på onyttiga grejor idag kommer säkert vara enormt!! DUMMA MIG

Kommentarer

 • 5 apr 2011 09:29
  Jag är precis likadan! Tyvärr har mina barn ärvt det också. Jag började gå gå en timma tidigare. Då går det bättre men får ändå bara i mig en smothie. Pepp
 • 5 apr 2011 09:33
  Alla mår inte bra av frukost, om du är en av dom -varför plåga dig? Jag har inte ätit frukost på snart 3 mån, gått ner snart 19 kg... Jag får världens blodsockerfall innan lunch om jag ätit vad som anses en "bra" frukost, vilket oftast resulterar i att jag hetsäter två portioner, är ännu hungrigare på kvällen och sen är den onda cirkeln igång. Ät en "sen" frukost, eller skippa. Och stålsätt dig mot "frukosttalibanerna" som kommer att helt flippa ut för att du kan må bra utan att äta frukost. Läs på lite om Periodisk Fasta också när du ändå håller på! :)
 • 5 apr 2011 09:38
  ...och PEPP! Naturligtvis! :D
 • 5 apr 2011 09:40
  Håller med. Att man "ska" äta frukost är något som mest hänger kvar sen äldre tider då man åt ett stort mål mat på morgonen för att man skulle ut och jobba hårt och inte visste när det blev mat nästa gång. Med det sagt är det ju bra om man får i sig något, oavsett hur lite, så att kroppen kommer igång. I alla fall om man bryr sig om sin muskelmassa. Drick ett glas mjölk eller något kanske?
 • 5 apr 2011 09:45
  pleta: Word! Som att det helt plötsligt blivit en sanning att man MÅSTE äta mellanmål! "Mellis" äts enligt mig av barn. :P Fast don efter person, whatever rocks your boat... :) Mår man bra av mellanmål -ät mellis. Personligen tycker jag de andra "riktiga" måltiderna blir för små om man ätit upp 30-40% av sitt dagsbehov genom att småäta under dagen, men det är ju jag, andra är olika. :)
 • 5 apr 2011 10:58
  jennyb
  frukost äts också av barn, för att dom ska orka prestera i skolan osv osv osv... men det som är bra med att vara vuxen är att man bestämmer själv. Jag äter frukost mellan 11-13 om dagarna, det funkar kanonbra för [FET]mig [/FET]och då slipper jag äta lunch vilket lätt leder till för mycket kalorier under en dag. sen kan jag äta lite vad jag vill till middag eftersom kalorierna räcker till ;) ät precis hur du vill, frukost är frivilligt :D
 • 5 apr 2011 11:56
  Jag klarar inte heller frukost...eller jo tills för fem år sedan klarade jag det inte sedan vart de vanorna intvingade eftersom min ojkvän och hans familj tyckte att jag måste äta frukost, det kom under det året jag bodde hos dem. Men nu har morgon illamåendet kommit tillbaka och jag kan inte äta frukost igen. Mina gamla vanor börjar komma tillbaka lite i taget. Men sedan har jag sällan känt behov av frukos.
 • 5 apr 2011 12:14
  Passar på att länka till en tråd [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=forum&visa=trad&TradID=3500&Sida=1[/LANK] som övergår i just en frukostdisskusion. Tycker den är intressant just för att den visar att vi alla är olika! :)
 • 5 apr 2011 14:08
  Tack och lov att jag inte är ensam om det där!!!! Jag ska nog läsa mindre och lyssna på kroppen mer....Så hädan efter kommer jag äta frukost om det känns bra :D tack för alla nu jagar vi några kilon till :D
 • 5 apr 2011 14:13
  Bra! :) Det som känns bäst för dig är förmodligen det som också är bäst för just dig. Fast ibland säger min kropp att den mååååste ha choklad, och då får man ju göra bedömningen att kroppen även ljuger ibland! :P Jaga, jaga, jaga! :D
 • 5 apr 2011 22:07
  Hahaha ja jag har chips som last så jag vet vad du menar... man får lyssna till måtta :D

Logga in för att skriva en kommentar.