icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

britt56s blogg

79 kg 65 kg 229
4 mars 2020 08:56
4

Kampen mot diabetesen..

Har tittat på ett par program och fastnade för Matdagboken...verkar lätt att förstå..så den får det bli! Jag avskyr att laga mat och för mig är det bara ett nödvändigt ont..så därför kommer säkert detta att inte bli så lätt..med tanke på att kunna få i sig RDI

Men vill jag bli av med min nyupptäckta diabetes, samt övervikt så måste jag verkligen försöka att få till detta! I min kommun finns ingen dietist som man kan få hjälp av :(

Så nu är det bara att köra... :)

Kommentarer

 • 4 mar 2020 13:03
  ulla165

  För något år sedan fick jag diagnosen "fem i tolv diabetiker" och medicineringen skulle sättas ev in vid nästa besök. Men vid nästa besök frågade doktorn: vad har du gjort människa - du är ju int ens närheten av att bli diabetiker?!

  Jag hade pluggat och börjat äta enl lchf. Och på den vägen är det. Det var min räddning. Nu är vi alla olika och mitt sätt passar mig. Hoppas du hittar ett sätt som passar digyes Lycka till!

 • 4 mar 2020 13:06

  Hej och tack för din kommentar :)Jag tror att det är LCHF som skulle passa mig bäst....hoppas det är bra vid diabetes! Har precis börjat med sprutor för diabetesen!

   

 • 4 mar 2020 13:19
  ulla165

  Jag läste faktiskt Lars-Erik Litsfeldts bok om diabetes. Han botade sig själv med lchf. Jag har sett att hans nya bok reas på Adlibris, om du känner för att plugga. Jag gick dock upp en massa kilon i början för jag trodde att ju mer grädde jag hällde i maten desto bättre skulle det vara. Jädra miss! Idag håller jag ett litet öga på kalorierna också och nästan halverar mängden grädde och creme fraiche i alla recepten. Men - som sagt - det passar mig.
  Pepp till dig!

 • 4 mar 2020 15:22

  Någon som har provat Medelhavskost?

Logga in för att skriva en kommentar.