icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
4 september 2011 10:56
1

"Syndat" "fuskat" "svikit mig själv" och andra rubriker här bland bloggarna..

Jag läser vad ni skriver och reagerar på att ni alla är underbart peppade att starta på ny kula direkt efteråt. Att erat snedsteg inte får så långa konsekvenser för er mage eller hjärna - [FET]vilket är fantastiskt![/FET] Ni är så himla duktiga!! Jag avundas den styrkan, men bara lite, för jag avundas inte den lilla ångest som lurar bakom rubriken.. Kanske är det många gånger som det syndas och lika många gånger man börjar på ny kula.. Då har man - om man tar lchf som exempel - gått ur ketos och vägen tillbaka på 3 dagar startas om på nytt för att återställa kroppen. Nu kanske inte de som syndat eller fuskat med socker äter efter lchf, men om man gör det så bör man iaf veta att det är tusen gånger mer värt att testa noll tolerans än att tillåta sig ge vika för maten/godiset man mer har en känslomässig kontakt med än ren fysisk. Det smakar oftast inte lika gott som man "kom ihåg".. Eller? Det gör det aldrig för mig iaf. När jag fortfarande åt socker så "unnade" jag mig ofta smågodis som jag alltid åt när jag var liten, eller en speciell pizza jag alltid tyckte så gott om. Listan kan göras lång på vad jag köpte när jag mådde dåligt och ville bli på bättre humör. Men det smakade aldrig samma igen, vilket gjorde mig både besviken och frustrerad. [FET][KURSIV]"Allt helt jävla i onödan! Fan också, jag som hållit mig i flera dar!"[/FET][/KURSIV] Kanske beror det på att allt ändras om man väl synat orsaken till ätandet, eller kanske växer den känslomässiga smaksensationen bort med åren? Kanske beror det helt på att man faktiskt har en chans att [FET]bryta ett mönster[/FET]. Om man vill. Mat man alltid älskat kan man faktiskt lära sig att hata. ([KURSIV]Nja, hata var väl att ta i, men visst önskar man ibland att man bara kunde ogilla konsistensen och smaken på glassen så att man kunde hålla sig ifrån? Och aldrig behövde känna samma svek mot sig själv efter att man frossat i sig ett halvt eller helt paket B&J någonsin igen?)[/KURSIV] Men som sagt, klarar man av att gå ifrån vad man kanske lovat sig själv att hålla, för några tuggor, och sen återgå till sin plan då är man en sjujädrans stark människa! Er vill jag hylla varje dag! Jag önskar dock att vi tog bort allt som heter "synd, fusk och svek" isåfall.. för om en kaka är ok att äta [KURSIV](vilket det såklart [FET]ÄR[/FET] någon gång i bland i en normal kosthållning)[/KURSIV] så skall det inte behöva finnas en ond jävel på axeln som säger annat. Inga hjärnspöken får oss att må bättre, och inga hjärnspöken skall få påverka oss i vår önskan om att må bra och nå våra mål. [FET]VI är den starka i vårat liv och vi kan klara av precis vad vi än tar oss för. [/FET] :) Trevlig Söndag på er allihopa!

Kommentarer

  • 4 sep 2011 11:30
    Jag unnar mig ibland. Rätt ofta faktiskt, men då mest småsaker... Oavsett så hade jag gärna trollat bort allt vad hjärnspöken heter också.. fast om de inte hade funnits så kanske vi hade glömt bort vilka konsekvenser våra handlingar får. På samma sätt som jag tror att många inte hade brytt sig om vikten om hjärnspöket inte sa till en att man borde... Fast ibland önskar i alla fall [FET]jag[/FET] att jag kunde sluta bry mig och bara njuta av livet istället. =)

Logga in för att skriva en kommentar.