icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
3 april 2012 12:54

Semester och allt därtill!

Nu har jag äntligen avnjutit en månad i thailand med min älskade fästman och ÅH vad härligt vi haft det! Rest runt och upplevt så mycket av blandad kompott att det nog tar några månader att processa. Många undrar hur vi haft det och luften går ur mig varje gång man skall försöka förklara så det blir alltid ett "det var görhärligt" till svars och ingen förväntar sig heller något annat så det går fint kortfattat ;) Jag höll mig till LCHF ända tills sista veckan, för då blev jag jättesjuk i dengufeber och behövde få i mig näring så det fick bli ris och allt möjligt, bland annat frukt (härligt vattenmelon går alltid lätt ner) Och tro det eller ej - det gjorde och gör mig verkligen ingenting alls! Vi gick runt i Bangkok på alla de stora shoppingcentren och testade glassar hos Swensens och käkade nudlar på MK restaurants, åt bakad potatis och 10oz köttstek på outback restaurant och drack öl så det stod härliga till. Min vikt när jag kom hem? 69 kg! Samma som när jag åkte! Det är helt fantastiskt. Jag var så glad över att få smaka på allt jag kände för, men allra mest för känslan av att äta men sedan helt glömma bort allt vad "sockerpåslag" och tjaffs heter och bara vandra runt i flera mil i ett annat land där allt är annorlunda ifrån hemma. När jag väl kommit hem stannade jag hemma från jobbet några dagar extra och bakade bullar, gick på kalas två dagar i rad, käkade tacogratäng och godispåse men åter igen - det gjorde och gör mig ingenting! Vi var ute och promenerade och tittade på film på kvällarna. Det kändes härligt att vara normal och leva normalt. Precis som min sambo gör matmässigt. Att äta en dl pasta till köttfärssåsen men ändå inte bli ätig efteråt. Jag har faktiskt kommit på vad som gör mig extra ätig. Det är mitt jävla skitjobb! Ursäkta franskan. Men såfort jag kommit hem därifrån så vill jag äta mig trött och bara däcka bort från allt. Sund arbetsstämning? Skulle inte tro det. Det är ett skitställe det där.. Jag har mycket jag behöver ta itu med när det kommer till den delen av mitt liv. Tyvärr representerar den ju typ mer än min fritid så det är påtagligt illa. Frågan är om en fast tjänst och friskvårdstillägg hade fått mig att må bättre? Ähh.. Nu när jag vägde mig idag vägde jag 70,7kg (jag intalade mig att 72 skulle vara okej, men helst inte över) så så farligt illa har jag inte behandlat min kropp trots allt. Nu står jag däremot vid ett vägskäl.. Vi pratar om att bli gravida och att det är härligt att leva normalt då, trots att jag det senaste året hävdat att jag inte vill äta godis eller mer kolhydrater än kanske 20-40g/dag trots en eventuell graviditet.. Men nu funderar jag.. Jag känner att det kryper i kroppen på mig, att jag vill börja kämpa igen. Hit the gym och ha fullt med energi. Men samtidigt trivs jag verkligen med hur jag ser ut nu. När jag vägde 68 kändes det som om jag såg himla utmärglad ut i ansiktet så tanken på hur jag skulle se ut vid 60 kg känns lite otäck. Den gyllene medelvägen är nog att jag äter normalt men tränar för skoj skull, kanske för att hålla kvar vikten bara, och må bra. Det hade ju varit kul att träna och promenera bara för att det är härligt (så som jag kände mig i thailand vill jag känna mig jämt) istället för att det ska gå över till hets.. Åh! Jag har så svårt att läsa mig själv just nu.. Velar jag pga lathet eller har jag äntligen hittat hem till min självkänsla och bra-vikt? Jag kanske faktiskt kan låta mig se ut och må såhär nu utan att dividera vidare? ... Jag beställde iaf nyss hem ett paket med sukrin, kokosfett, ett flak celcius och lite annat från www.lchfklubben.se `s shop så oavsett hur jag väljer att äta så kommer jag ändå alltid att ha lchf som grund. Bra ekologiska varor är bra för kroppen oavsett hur man väljer att äta för övrigt. Och celcius kanske blir min räddning vad gäller denna outhärdliga trötthet jag känner.. sover 9-12 timmar och är förkyld hela jäkla tiden. Suck. Nu går väggarna in på mig så jag får ta mig ut och hitta på något. Jag hoppas denna lediga dag kommer att kännas som en vecka, det hade varit härligt. kram vänner

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.