icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
7 februari 2012 10:56
5

omelett+grape+clementin+2 koppar te = ingen viktnedgång

Suck alltså. Jag måste ha resfeber för såhär snea prioriteringar hör verkligen inte till vanligheterna. Jag är irriterad och stressad över min viktnedgång. Det saknas fjuttiga tre skit-kilon och ändå vill vågen inte röra på sig?! Jag fattar inte!! Jag promenerar minst tre mil i veckan, och cyklar 1-2. Igår gav jag mig fan på att se ett minus även om det innebär att jag ätit fel - bara för att boosta lite mental pepp - men icke. En dag utan mat gav ingenting. Grejen med LCHF är att jag Får äta och går ner i vikt utav det. Jag fattar inte hur jag kunde tänka runt det igår och riskera pajja hela min ketos. Suck igen. Vi ska ha förlovningsfest i helgen.. Tänkte dricka ekologiskt bubbel och bjuda på bål + massa snacks. (som jag självklart inte rör, det har blivit helt normalt att inte äta sånt längre) Men nu har jag liksom ingen tid kvar att gå ner snart för vi åker om mindre än två veckor! Jag har bestämt mig för att komma ner till 66kg. Om måndagen den 20e februari visar 66,9 efter trede omvägningen så blir jag precis lika glad. Bara jag har 66 som huvud-siffra - eftersom det är det som är och varit mitt mål så länge nu. Och jag är så nära!! Jag tänker inte för allt i världen bryta lchf-ätandet igen. Men visst flyr tankarna bort till juice-dieter som ger snabba "fix". Det gynnar mig ju inte det minsta eftersom det bara adds up lite senare och kommer ikapp igen när man väl slutat dieta. Så är det inte med lchf. Och det är ju därför jag är smart och äter såhär ;) hehe.. [FET] Men nu undrar jag verkligen vilken strategi jag ska lägga upp för mina sista två veckor! [/FET] *Lchf triggas inte extra av träning, så mina närmare 5 mil pw i veckan räcker gott och väl. *att inte äta nått ger inget utslag (obviously) *jag kan inte kräma på med allt för mycket fett för då blir det plus minus noll Så hur ska jag egentligen göra här?! Detta lovar jag mig dyrt och heligt att hålla: [FET]Inget knäckebröd Ingen frukt Inga otillåtna/på gränsen- grönsaker Bara 5 glas bubbel/vin till helgen PW på Söndag minst 1,5 timma [/FET] Har någon något tips så blir jag jätteglad om ni vill dela med er! <3

Kommentarer

 • 7 feb 2012 11:06
  Hinka i dig massa vatten! Minskar hunger och rensar kroppen. Har ingen koll på lchf, men kan bara utgå från mitt eget tänk. Om du haft samma träningsdos varje vecka ett tag, kanske du måste förändra något där? Få in nån mer träning, kanske lite högre intensitet? Kämpa på! Innan du vet ordet av så är du i mål! heja heja
 • 7 feb 2012 11:07
  Tabirimiri
  har hört att det just dom sista kilorna som är dom knepiga och som har bestämt sig för att envisas.
 • 7 feb 2012 11:17
  fingelin: Jaa just det! Tack för tipset! Vatten är en bristvara i min kropp just nu ska jag erkänna. Det kanske är det som behövs :) Sen tror jag att det är som du säger med intensiteten. Behöver kicka igång mig lite! Blir vinterlöpning nästa måntro? hehe Tabirimiri: tack för peppen kompis :D Och ja, dom sista vill sitta som berget!
 • 7 feb 2012 11:24
  Vatten är underskattat! Tänk dock på att det oxå väger en del. 1 liter vatten väger ju ca 1 kg, så stirra inte ihjäl dig på vågen! Är egentligen skeptisk till vågen generellt, måttbandet är mer rättvist, alternativt en våg som mäter fettprocent. Muskler väger mer än fett och när man tränar mer, ökar ju vikten naturligt i samband med att muskelmassan ökar. Undvik svält-lösningar då de, precis som du själv säger, oftast slutar med att du kompletterar förr eller senare. Kroppen är ju inte lättlurad :) Men nu när du oxå vet att helgen kommer bli en utmaning, försök att träna extra så du har ett minus innan helgen kommer. Att äta på kredit funkar sällan tyvärr, så ta träningen på förhand så känns det bättre i helgen. Jag köpte en pulsklocka för snart ett år sedan. Min bästa investering ever! Det är en ovärderlig träningskompis som håller koll på mig och motiverar mig precis som vilken pt som helst. Belöna dig med en sådan när du klarat ett litet delmål, du kommer inte att ångra dig! :)
 • 7 feb 2012 11:32
  Troxii
  Jag har läst att hamnar man i platå kan en sänkning på 100-300 kcal under 1-2dagar göra så att kroppen vaknar igen. Sen kanske du behöver tänka om lite vad gäller träningen, kan det finnas en chans att den är samma lika hela tiden? Kan du ändra nåt inom den? Göra något du inte brukar göra osv osv? Kroppen vänjer sig sjukt fort, vi människor är väldigt anpassningsbara, det får vi inte glömma. :)

Logga in för att skriva en kommentar.