icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
11 mars 2014 19:08
5

--> Ni som räknar kalorier <--

Det här med kaloriräkning är helt nytt för mig, jag gillar logiken i det och känner mig avslappnad av att ha kontroll över matintaget. Men jag vill inte gärna mixtra med detta och i slutändan vilja gå ner i en takt som inte är hållbar i längden, så jag välkomnar allas åsikter och tankar i detta. Jag har skrapat ihop -4914 bortbrända kalorier hittills i Mars.. Vad kan det bli i hg bortbränt fett tro? Om jag ligger på 500 kcal i underskott per dag för att gå ned i vikt, hur påverkar då bortbrända träningskalorier utöver det? Om jag väljer att inte "äta upp dom" dvs utan enbart håller mig till den ordinarie kalorimängden? Kan det slå fel så att kroppen vägrar släppa bränna fett då eller hur ligger det till egentligen? Det står ju olika i media var och varannan dag tycker jag. Så som jag äter nu trivs jag jättebra av nämligen så vill inte gärna lägga till en massa mer om jag inte behöver, 4 mål per dag känns kanon! Jag vill gärna höra era erfarenheter av kaloriräkning och hur ni gjorde med minuskalorierna från träning osv. Om ni vill berätta :)

Kommentarer

 • 11 mar 2014 20:02
  Här kommer lite hur jag gör.. Jag räknar kalorier, dock inte helt slaviskt då jag inte vill få panik om jag äter borta eller så. Men det är ett jätte bra sätt för att få koll på vad man kan äta och hur mycket man kan äta. Det är även ett bra sätt att se att man kan styra sin kost precis hur man vill. Vill man äta godis en kväll så kan man under dagen styra sin kost så att där finns utrymme för godiset och ändå ligga på sitt underskott. Dem brukar väl säga att 1kg=7000 kalorier. Och att om man ligger på ett kaloriunderskott på 500/dag så tappar man ca 0,5kg/vecka. När det kommer till träningen så brukar jag inte äta upp mina träningskalorier. Om jag tränar hårt eller flera pass per dag så äter jag upp en del av dem. Men aldrig alla. Jag ser dem bortbrända kalorierna från träningen som en bonus i min viktminskning. Det jag tycker är viktigt att tänka på är att lyssna på sin kropp. Att man hittar en balans med kosten, träningen och sin viktminskning som funkar med resten av ens liv.
 • 11 mar 2014 20:12
  Tack för ditt svar yatzy! Bra tips, skall ta till vara på dessa!
 • 11 mar 2014 20:22
  En annan tanke jag har när det kommer till viktminskning och motivationen oavsett hur man väljer att gå tilllväga är inställningen man har. Är viktigt att vara positiv. Att välja att se positiva saker framför dem negativa. Här kommer några exempel. * Planen är att man ska träna. Passet blir kanske bara 20 minuter och sedan är man slut. Istället för att tänka att det är dåligt att man bara orkar 20 minuter ska man tänka att ja vad bra! 20 minuter är bättre än inget. * Förbud mot sötsaker. I en stund av dålig karaktär så slank det ner 100g choklad. Istället för att må dåligt över det och bli arg på sig själv för man tänka att 100g är bättre än att man hade krängt i sig 200g. Att det är mänskligt att fela :P Att tänka positivt är det som har ändrat hela min viktminskning. Att istället för att försöka gå ner i vikt så lyckas jag faktiskt nu. Hade inte så mycket med kalorier att göra men ett litet tips :)
 • 11 mar 2014 20:33
  Och det var ett riktigt positivt och grymt tips också! Jag håller med dig till 100%, rätt inställning är verkligen viktigt och man kan aldrig sluta öva på att behålla den uppe på topp, så många tack för påminnelsen!! Och lycka till vidare med din viktminskning :)
 • 11 mar 2014 22:10
  Positivitet bra sagt yatzy det är bland det svåraste när det inte går som man vill men åhhh så viktigt. Jag håller nere intaget på bröd, potatis, pasta, ris och socker, godis. Fyller i matdagboken och håller mej innanför gränsen för mitt kcal intag minus minst 500 kcal. räknar inte in tränings kcal. Just nu håller jag på med en kickstart eftersom jag stått still några veckor. så gör jag och det går väldigt sakta men ändå neråt började på 80,5 och är nu på 75,5 midjan -5cm hittills :) :)

Logga in för att skriva en kommentar.