icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
3 mars 2014 21:29
5

Nattsudd o kaloriräkning

Jag ligger här och nästan fnissar över hur enkelt det gått dessa två första dagar.. Kan detta verkligen stämma? Inte helt oväntat känner jag mig illa till mods och väntar bittert på att ramla på ändan.. Men å andra sidan så kanske jag ska ta det för vad det är - jag anstränger mig på riktigt och då är det klart att maten fungerar? Jag ska ge mig en klapp på axeln istället för att ana oråd. Idag sa min sambo, som alltid är så underbar och stöttande (i alla olika dieter och funderingar jag plöjt igenom sen vi träffades, tänk om jag kunde tro på mig själv bara hälften av det han gör - då hade jag klarat vad som helst!) såhär: "Det är kul att du är igång nu. Jag menar, på riktigt! Nu märks det att du ser målet" Och då blev jag alldeles varm inombords, för han vet hur jag är när jag är fokuserad och han vet också då att jag kör på tills jag är framme. Precis som sist gång här på mdb till exempel! Han var så impad av mina joggingturer och hårda pass på gymmet. Helt plötsligt hade jag ju gått ner över 13 kg och var smal! Vad har jag då gjort som känns så härligt, igår och idag? Jo, först och främst har jag tagit kontrollen över ätandet. Jag väger min mat och skriver in varje gram i appen. Håller mig sysselsatt med promenader och hushållet mellan måltiderna, så att jag aldrig ska sitta hungrig. Är alltid lagom mätt, iom att jag räknar kalorier så vill jag inte riskera servera mig för "dyr" måltid som straffar mig senare på kvällen då inga kalorier finns kvar att äta - jag håller mig till assiett-sizen och vatten. Både igår och idag har jag haft kalorier kvar vid läggdags, trots att jag ligger på 1250kcal /dag (I know, Olga Rönnberg skulle skällt på mig för att äta under 200kcal...) ändå lägger jag mig inte hungrig. Jag tror faktiskt att min längtan efter att ta tag i detta varit så himla stor att jag liksom inte hinner faila nu, jag är för taggad att vinna tillbaka min starka o smidiga kropp. Snesteg och misstag hör historien till, nu ångvältar jag på och ser till att inte tappa fokus. Stort TACK för att ni alla finns, det är ju fantastiskt hur mycket det gör att få ha det här stället brevid sig under resan!

Gillar

Kommentarer

 • 4 mar 2014 07:06
  Shit yatzy! Vilken prestation! Stort grattis till din viktnedgång och visst är det skönt att ha en sån fin stöttepelare vid sin sida. Det är verkligen kärlek det, tyckrr jag! Tack snälla bgitta och krusmor! Massa lycka till vidare till er med! Nu kör vi :)
 • 3 mar 2014 21:38
  Men åh! Tack!! <3 ha en härlig vecka!!
 • 3 mar 2014 21:53
  Låter som att du är riktigt motiverad nu! Härligt! Pepp till dig! Har också en förstående och stöttande sambo. När jag nu tog nya tag så stöttade han mig mer än nånsin tidigare. Frågade honom varför, och han svarade att han såg en förändring i mig jämfört med tidigare försök jag gjort. Den rätta motivationen gör stor skillnad. Just nu ligger jag själv på 11-12kg minus. Vilket är betydligt mer än jag lyckats gå ner vid tidigare försök :P
 • 3 mar 2014 22:25
  Bgitta
  Peppad till tänderna. Härligt. Ånga vidare mot en smidig och smal kropp till sommaren. Pepp
 • 4 mar 2014 02:27
  Krusmor
  Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.