icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
22 mars 2014 15:21
3

mycket tankar men mest hopp

Ibland känns det som att jag vill skriva så mycket att jag tillslut inte får fram några ord, då skriver jag heller inget. Just idag är en sån dag, men denna gång tänker jag försöka. Jag har så mycket upp och nedgång i mitt liv, det är så mycket känslor som bubblar över i mig var och varannan dag eller vecka att jag ibland har svårt att hitta balans. Det har varit mycket värre så visst har jag utvecklats och lärt mig hantera livet och allt som händer. För visst händer det mycket? Hur snabbt kan dagen vända? Människor går från friska till sjuka och ibland tillbaka igen. Oftast blir det så och de gångerna håller jag hårt fast i minnet. Men dagens tankar handlar inte om sjukdomar. Idag tänker jag på det här med social rökning. Det är riktigt snuskigt tycker jag, direkt efter att jag fimpat och känner min dåliga andedräkt och de äckligt stinkande fingrarna. Jag vill skynda in i duschen och absolut inte låta någon komma nära, helst sker allt i hemlighet. Jag är ingen "rökare" men däremot kan jag feströka, eller som idag alldeles nyss - ta en kompiscigg med min bästa vän och återuppleva gamla minnen. Så himla ovärt. Jag älskar min bästa vän oavsett vad vi äter, om vi röker, eller vad än vi pratar om. Och hon mig! Så idag är sista dagen jag rökt. Det vill jag hålla och jag ska skulle vilja ha en knapp som jag helt enkelt bara sätter på OFF och sen monterar bort så att jag aldrig kan falla tillbaka och switcha på igen. Jag vill så gärna vara stark i detta, men hur många gånger har jag inte sagt så tidigare? Har varit rökfri i flera år mellan varven, nu blir början på flera till. Jag klarar detta. I värsta fall får jag köpa nikotinplåster och vidriga tuggummin. So it be. Det andra jag tänker på är att jag är så sjukt stolt över att varken ha köpt pizza, godis, choklad, chips eller annan skit. Jag är så stolt över att jag försöker tänka hälsosamt i mina svaga stunder, och oavsett hur illa jag ätit faktiskt ändå skrivit in det i appen. Det är grymt! Fan va kul ändå alltså, förr hade jag grävt ner mig och fortsatt att äta "för jag har ju ändå börjat". Balansen i kosten måste vara att kunna äta men med måtta. Min största utmaning är huvudet, i alla avseenden. Det är svårt att vara dedikerad 24h om dygnet 365 dagar om året. Där är jag inte än, men att iaf vara ÄRLIG mot mig själv och skriva upp vad jag äter är en väldigt god start. Dagar då jag äter drygt 2000kcal är få, men när det händer så landar jag ändå på det faktum att det faktiskt inte alls är så farligt. Det är inte alls som att äta en hel pizza utöver mina vanliga mål, eller trycka en hel påse hemmakvällsgodis och fortfarande inte vara nöjd. Att vakna trots förkylning men vara pigg och inte socker/matbakis är härligt!! Det är en sån jävla frihetskänsla alltså! Samma känsla jag vaknade med varje dag när jag vägde 69kg och var ute och joggade runt mest hela veckorna. Det var en härlig tid.. inte alls så länge sen ändå. Såklart är jag där snart igen och det fullkomligt längtar jag efter. Att må sådär härligt och känna sig så stark och snygg. Det är power det! I veckan hämtade jag hem min gamla Orbitrec, den står framför tvn i vårat stora vardagsrum. Tog premiärturen förut och det kändes riktigt bra trots förkylning from hell. Det är skönt att se den stå där i närheten för vid varje tanke på träning så kan jag bara hoppa på den och få iaf Nåt gjort. Jag har inte mätt mig på en vecka nu tror jag.. Det hände mycket i början men avtog sedan, då blev det väl trist antar jag. Men vikten går neråt och registreras in i biggest looser varje Onsdag. Det är en himla bra sporre för mig, jag måste hålla mig stabil för att klara gå ner - jag har ögonen på priset och det är väldigt kul. Det är roligt att få se minus om än bara något hekto. Men just den här tiden i början tycker jag är lite seg.. Jag vill ju vara framme nu. Det gäller väl att man sätter delmål och skiter i det riktiga målet under tiden, annars känns det ju alltid som att man underpresterar iom att man fortfarande inte kommit i mål. Helt fel tankebana.. Jag är väldigt förkyld men tänker ändå ta med sonen ut på en härlig promenad sen när de kommer hem. Iom att jag är sjuk så fick jag stanna hemma när alla andra sågs på middag hos mina svärföräldrar. Rätt mysigt ändå.. En hel dag själv har jag inte upplevt på några år så det här tar jag vara på :) ... Kanske ska lyxa till det med ett varmt bad tillome nu när tillfället ges! hihi Hoppas ni har en härlig Lördag!

Gillar

Kommentarer

 • 22 mar 2014 15:40
  lenaek
  Låter som en bra ide med badet!!!!
 • 22 mar 2014 20:11
  Donnina
  Självklart att du klarar att fimpa för gott!! Det är mycket enklare än att gå ner i vikt men bestämd måste du vara! 100 % övertygad om att du aldrig mera vill röka en cigarett!! Jag slutade röka tvärt för några år sen efter att ha rökt i över 40 år och har inte rökt en enda cig sen dess. Lycka till, jag håller verkligen tummarna för dig!!
 • 22 mar 2014 21:25
  Tack snälla!! Vad grym du är som varit rökfri så länge!! Heja dig!

Logga in för att skriva en kommentar.