icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
3 augusti 2011 11:56
2

min ätar-tallrik

jag tror det var i slutet på förra veckan som jag bytte ner mig i tallriks-storlek! Den är liten och oval ungefär som en platt assiett, med blommor på! En riktigt fin tallrik. Jag köpte mig även två små skålar som jag kan äta grädde/bär i som är i mindre size än de vi har. Jag tror nämligen att ätande påverkas mycket av vad man äter [FET]På[/FET]. Jag har tillexempel en orange plasttallrik från när jag var liten, som jag alltid "unnat" mig lite extra på. Jag tog alltid fram just den tallriken när jag skulle äta extra flottiga varma mackor, eller kanske en extra stor portion spagetti och köttfärssås (för den är riktigt stor, med en cm vall runt om på sidorna så att man riktigt kan ösa på) vilket jag har hållit på med nu de senaste åren sen jag hittade den igen. Jag har med andra ord massvis med känslor ihopkopplade med just den lilla fula plastbiten. Allt ifrån juldagsmorgon-frullen till överätningskvällar. Den sitter som en kätting runt min fot. MEN- Den tallriken har jag precis bestämt mig för att [FET]slänga[/FET]! Tjohoo! Skönt :) Släng nåt ni också, som ni vet tynger er!

Kommentarer

  • 3 aug 2011 13:53
    Känner igen det där med att man fyller tallriken med alldeles för mycket... Bufféer och jag går inte alls ihop, jag fyller tallriken med ett berg med mat, sen äter jag tills jag nästan spricker och ändå är det mat kvar på tallriken! Jag har också några små skålar till mina mellanmål och keso/kessella dessärer. Lycka till! Peppa peppa!
  • 3 aug 2011 21:05
    Haha jamen det är ju precis så det är! :) vad roligt att du skrev om just buffémat. Nästa gång vi äter buffé kanske vi ska testa ta salladstallriken istället? Kanske håller mag-hjärnan i schack! Lycka till du med!!

Logga in för att skriva en kommentar.