icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
29 juli 2011 09:06
9

Mått & tanke-grandslam

Måtten fram tills nästa månad och mätning är följande: hals 35 axlar 103 u.byst 81 byst 107 midja 80 navel 91 höfter 103 överarm 34 underarm 26 lår 68 vad 41,5 vikten, som sagt 80,6 kg. Jag skrev ett inlägg i forumet ang. sockerberoende. Jag pratar sällan om det med någon förutom min sambo, han är mycket förstående så det känns skönt. Däremot är jag jävligt envis, så helst vill jag se mig själv fungera precis som honom - äta vad jag vill och inte ha känslor till dessa. Då jag är av passionerad och analyserande art så har jag svårt för att se lättvindigt på sånt som triggar/mättar/sköljer över mig känslomässigt, jag har alltså svårt att bara ta en kaka och inte känna hela cancan-festivalen vissla liv i alla mina sinnen, det liksom sträcker sig som en förälskelse! (och ni vet hur bra man mår av kärlek) Jag gör då tvärtemot och försöker avstå. Men tanken som finns med mig efter att en sån trigger satts av blir svårglömd.. jag kan gå länge att tänka/störa mig på den där goa biten att jag ibland vacklar och ger vika. Inte ofta, men när det väl händer raderar det ju alla mina bra dagar då jag faktiskt hållt mig ifrån. Jag är ingen storätar längre. Jag är inte fet eller tjock längre. Jag köper inte hem godis och dricka mm i smyg och trycker i mig, och de högtider jag är medveten om innebär socker (bio:popcorn, ikea: pommes, hyra film: smågodis, fika hos svärisarna: efterrätt osv) då håller jag mig ifrån. Jag tar med cocostopp och ramlösa, bär eller ingenting alls. Så jag är väldigt stolt över hur långt jag har kommit! Därav min grandslam här nu :) Jag gillar vart jag är påväg och peppar mig själv till att lyckas, däremot måste jag börja lära mig min känsliga hunger och min kropps hunger. Under flera år var hjärna o kropp två olika sidor hos mig, efter psykologisk hjälp (i annat avseende) förstod jag att jag måste rå om båda, som en o samma. Det tåls att öva på, för säkerligen ligger min hjärn-bugg i just ett minor isärhållande, kanske.. Nu blir det frukost. Kvarg med kokos och hallon.

Kommentarer

 • 29 juli 2011 14:24
  Hur kan man läsa måttet när man ska mäta halsen?
 • 29 juli 2011 19:34
  hehe bra fråga! Jag kikade i spegeln!
 • 29 juli 2011 19:41
  min hals är för tjock nämligen, svårt att andas när man ska sova
 • 29 juli 2011 19:46
  Jaha ajdå.. det måste vara jobbigt..
 • 29 juli 2011 19:49
  ja om man ligger på sidan
 • 29 juli 2011 19:50
  Men du testa och mät och se vad som hänt om en månad :) Hoppas det känns bättre snart för dig.
 • 29 juli 2011 19:54
  Var därför jag fråga om man kan se måtten att mäta den så det inte blir tokigt När jag ligger på sidan trycker biten mellan armen och halsen upp halsen då den är tjock och då svårt att andas
 • 29 juli 2011 20:20
  Jag förstår. annars kan du ju mäta med ett måttband och sedan håller tummen där ändarna möts. på så sätt kan du se utan spegel. Å andra sidan är halsmåttet helt onödigt när det väl kommer omkring, viktigast är att du kan sova bra vilket jag hoppas att du kan inom snar framtid. Lycka till!
 • 29 juli 2011 20:22
  Är det säkert men man vill ju den ska minska och då kan man ta den ändå Kan inte ha vissa halsband längre

Logga in för att skriva en kommentar.