icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
8 mars 2014 22:46
1

Matplanering för veckan

Då min bättre hälft sussat gott i soffan från sisådär kl 20:03 så sitter jag här i godan ro och googlar runt. Funderar ut vad jag vill få med för god mat för vecka 2 av denna vikresa. Vill gärna testa på att göra vegobiffar av typ bönor och linser. Är faktiskt för första gången inne i en liten halvvegetarisk sväng, helt oplanerat men rätt skönt. Det känns annorlunda i magen att inte ha ätit rött kött på en vecka. Kyckling, vit fisk, quornfilé och räkor har det blivit istället och det har smakat så gott! Jag gillar att jag inte saknar det mastiga köttet, det känns skönt att må bra inifrån. Så min matvecka får bli lite såhär: Fyllda paprikor i ugn - linser, tonfisk, purjo och morot / soltorkad tomat, fetaost, basilika, aubergine Gröna oliver Fullkornsbulgur med spenat och zuchinigratäng Egna Bönbiffar och falafelbullar Granatäpple och kiwisallad Gröna ärtor, soyabönor och pumpakärnor Grönsakspytt på bl.a. pumpa Ost och bulgurfylld chili i ugnen med tomatsås Jag älskar att laga mat med bra råvaror och ogillar verkligen att det är så mkt tillsatser och bekämpningsmedel i det mesta man köper idag. Därför köper jag så mkt rättvisemärkt, närproducerat och ekologiskt jag kan och vi har råd med. All frukt och grönt till min son är rättvisemärkt och så cleant jag kan hitta. Det klappar mitt hjärta för så det håller vi på hårt i familjen. Hellre bra och näringsrik mat än berg av leksaker. Åh jag vill göra de där bönbiffarna nu.. Ni vet märket hälsans kök som finns i frysdisken? Älskar dom biffarna med riven morot i, de är så goda! Får krypa till kojs så att jag snabbare kan komma iväg och handla imorn morgon :) Godnatt på er!

Gillar

Kommentarer

  • 9 mar 2014 17:00
    lenaek
    Pepp!!!!

Logga in för att skriva en kommentar.