icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
18 september 2012 10:42
3

Matdagboken visar noll i LCHF

Har nu snart skrivit upp allt jag ätit på papper i en egen matdagbok och sen är det dags att se vad jag snittar kalorierna på per vecka häri! Men det får bli till helgen när jag har tid och förhoppningsvis mer lust. Det tar sån tid att lägga in alla matvaror här i och mått och skit.. det är tyvärr en trist detalj. (Jag hoppar alltid över känslorna nu förtiden och hoppar direkt till val av frukost/lunch, ibland slänger jag upp hela dagsindaget på samma måltid eftersom jag inte känner mig hjälpt av att svara på alla känslofrågor längre. De är däremot SUPERBRA i början, och då hjälpte de mig mycket!) Den här första tiden av graviditeten har inte funkat alls ihop med LCHF. Pallar inte ens tanken av fet mat och stekos.. usch! Vilket såklart att påverkat mitt blodsocker enormt till mitt stora förtret. Jag har nu smakat på det mesta av det jag undanhållit mig själv de senaste snart två åren. Men det känns faktiskt helt okej! Jag lyssnar på kroppen nu, för jag kan inte gå igenom en graviditet med hopp om att "gå ner i vikt" och gå emot varje önskan om att få i mig nått att äta. Även om det råkar vara en eller två mackor eller blodpudding eller vad det nu kan vara. Jag försöker däremot att sköta konditionen lite så jag cyklar eller går fortfarande till jobbet och tar mig en långpromenad med en vän när jag väl är ledig. Det är skönt! Och jag vill ju inte bli enorm. Men det är en lurig känsla jag har i magen sedan igår morse när jag vaknade, har liksom molande ont och känner mig hur uppblåst som helst. Som ett brev på posten av all stärkelse och socker jag ätit. Men så igår kände jag ett enormt sug av att smaka på två nya bullar vi har på jobbet och lite av det där godiset som står och läskar mig varje dag jag går förbi. Så jag sprang ner på rasten och handlade lite kvällsmys till mig och min sambo. Undertiden jag gjorde det kände jag ett lugn i mig, just den här tiden jag haft sån ångest över att vara sugen och kanske faila med att äta "fel" har varit så jävla lång och kommer att snappas upp direkt efter födseln av vårat barn igen, så jag kände att what the hell. Jag skiter i det nu! Nu äter jag det kroppen och knoppen vill ha, oavsett om det är juice och några godisar eller rotfruktsgratäng med blodpudding. Kolhydrater och bröd och hela familjen Icke-Lchf. Det får vara :) Eftersom jag inte Kan få ner feta såser eller stekt ägg/bacon som jag vanligtvis älskar och längtar efter varje morgon, så får jag lösa det såhär. Jag lever som normala ett tag och fokuserar åter på att bli och vara smal efter förlossningen. Då kommer livet ha en helt annan mening ändå och ingen tid eller behov för comfort food efter en hård dag som gravid på jobb. Och fy fan vad härligt detta känns!! Jag avsäger mig mitt strikta LCHF-ande för nu och lever lite friare. Viktigast är att jag får i mig nåt att äta!! På tal om så är jag ashungrig nu. Det startade igår! Magen vrålade en kvart efter min taco lunch hahaha.. det är kul! För det gör den aldrig när man äter lchf :) Komiskt.. Jaja. I morgon går jag in i v8 och ingen vet! hihi

Kommentarer

 • 18 sep 2012 13:13
  Kul att höra, grattis!!
 • 18 sep 2012 11:02
  Blendy04
  Lycka till och grattis förresten :D
 • 18 sep 2012 11:22
  Lycka till och Grattis!

Logga in för att skriva en kommentar.