icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
19 april 2012 09:08
6

Lugn och ro i själen

Det här med socker vet jag ju sedan barnsben inte är min grej. Och i över ett år har jag förvaltat den kunskapen väl med att hålla mig långt långt borta och istället njuta och må gott av LCHF. Men sen kände jag att allt mitt slit och de 12 kilona jag tappat gav mig frikort på min semester utomlands. Men eftersom lchf är en livsstil mer än en diet så satt det kvar i mig att välja omelett och bacon till frulle och hoppa riset till middan för att istället beställa en förrätt med protein. Det gick av bara farten och ingen var gladare än jag! Vissa måltider blev bäst med några skedar ris (superstark thaimat tex) och vissa utekvällar avrundades med en go pizzaslice på vägen hem. Men sista veckan hade jag ändå inte rört mig på vågen, inte ett enda dugg. Då jag just hade legat inne på dropp och tvångsvattendrickning pga uttorkning och dengu så hade jag säkerligen gått ner en himla massa i min ovetskap. I slutet av resan i Bangkok bestämde vi oss för att utforska de stora galleriorna och i varje hörn fanns en Swensens.. mmm godare glass hittar man inte i thailand. Möjligtvis Häägen Dasz men det är ju svindyrt precis som här så det fick vara. Men åter igen, ingenting verkade hända med min vikt. Gött!! När jag kom hem till Sverige hade min tand blivit sockerstinn och gav sig på lite husmorskänsloarbete: kanelbullar. Jag bakade och bakade. Och gott blev det! Sen vart vi på kalas, och sen kom påsk. Alla var nöjda och glada över att jag åt precis som alla andra och tillochmed tog påfyllning! Härliga tider utan specialmat och gnäll ifrån omvärlden. Men ganska fort började ångesten knacka på och till slut kunde jag inte själv välja om jag skulle äta upp hela chokladasken killen tagit hem, i ett enda naffs. "jag tänkte att det kanske är bäst om jag äter upp alla idag.. så börjar jag imorn"? sa jag till killen. Han log lite plågat, skakade på huvet och svarade: - nää.. strunta i det. Och just precis där har jag avklarat en full dag av lchf. Jag hade inte klarat sluta äta om han inte var så snäll och odömande. Det slår backut om jag får "skäll" av någon för att jag äter men innerst inne ändå inte vill. Det är då ätarjocke träder fram och förstör mitt liv. Den där känslan skall jag inte ha igen. Nästa gång får jag väga under 60 isåfall och vad jag isåfall kanske fuskar med är färskpotatis. Men att gå ner 9,9kg före midsommar tror jag blir lite saftigt - skall iaf satsa på det. Bättre ett högt mål i början så att man vet att det inte finns rum för fusk. Igår läste jag slut Katrins bok och fy fan vilken bra motivation!! Som hon säger så är 70 kg en övervikt med min längd och det är ingen vikt eller fläbbighet som kan kallas "smal", och jag ville ju bli smal och Fast om så bara för ett litet tag i livet, och då ska jag fan inte nöja mig med 70 kg. För 70 är inte smal. Det vet jag ju! Igår åkte jag till Willys och handlade på mig mer riven ost, ölkorvar, fem kakor 70%choklad, creme fraich, aubergine, zuccini, turkisk yoghurt och hasselnötter. Ser fram emot härliga tider, idag är tredje dagen av strikt lchf och jag ser fram emot att vara i ketos imorn. Nu är jag på spåret igen och har lugn och ro i själen. Det är det viktigaste för mig.. de där kakorna och godiset är verkligen inte värt all min livskvalité. <3

Kommentarer

 • 19 apr 2012 10:36
  Troxii
  Härligt att se att du vågar leva lite extra lyxigt och sen kommer tillbaka i rätt spår igen! Pepp! Inspirerande :) <3
 • 19 apr 2012 21:57
  Näämen va gullig du är som kommenterar!! :D Tack min vän. Du är också inspirerande :) Ps. jag tror att tjejen på ditt gym tittade på dig just därför, för nåt fett har du inte som någon skulle märka av. (tjejer på gym tittar bara på tjejer man tycker tränar snyggt eller har en kropp to die for, det finns studier på det!!) :D
 • 20 apr 2012 08:35
  Troxii
  Haha kan ju hoppas.. Kände mig otroligt fet bredvid henne måste jag säga! Fin bild! :D Naiiiis!
 • 20 apr 2012 09:05
  Taack! hihii känns otäckt att lägga upp men bra för att följa utveckling :)
 • 20 apr 2012 09:07
  Troxii
  Du e ju asfin :D
 • 20 apr 2012 09:14
  haha wow TACK!!! :D nu gjorde du hela min dag!!

Logga in för att skriva en kommentar.