icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
31 August 2011 10:57

letar hopp inför Julafton! (o lite shirataki)

och här hittade jag det: http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d714311b9cb462221058fde-julgodis :D massa fint godis att göra som inte är sockrade. Känns alltid fint med alternativ, i mitt fall gör det halva jobbet. Oftast om jag vet att jag Kan så behöver jag inte längre. Omvänd psykologi haha.. [FET]OBS OBS OBS![/FET] Ang knäckreceptet: Jag höjer gärna ett finger för [FET]Maltitol[/FET] som är en sockerlakohol med [KURSIV]högt GI[/KURSIV] och alltså inge vidare för en lchf:are. Ett mycket bättre alternativ till maltitol och sötningsmedel är ett helst utgjort av [FET]erythritol[/FET]. Och självklart har [FET]LCHF-butiken[/FET] detta, deras [FET]STRÖ SÖTRIX[/FET] är gjort på [FET]100% biologisk erythritol[/FET]! (har testat att göra mandelkakor på dessa + bakerix+ uppvispat ägg och visst smakar det sött. Det knastrar ser ut just som strösocker. Jag fick däremot inget påverkat blodsocker då det tog mig en bra stund att äta upp kakan - varför envisas egentligen haha men men - så för Mig påverkade den inte sötsuget något anmärkningsbart. Det är dock individuellt. Om ni testar får man gärna skriva en rad!) Planerar ersätta länkens knäckrecept med detta istället! Vill helt apropå LCHF-butiken också hylla shirataki-nudlarna därifrån! Himla goda och smakar och ser ut precis som lite tjockare glasnudlar :) Skölj av under kallt vatten så att vätskan de kom i försvinner - koka upp med kryddor/buljong - avnjut! så himla gott!! (Jag gjorde en wok med nötfärs, lök, purjo, broccoli och chilicreme vid sidan gjord på sambal + creme fraich) MMMM!! :)

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.