icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
29 August 2011 22:33

Läser på kolhydratinnehåll på mat inför thailandresan!

Åh så nyttigt och BRA det känns att förbereda mig på det här sättet! Så klockrent att jag hittade en livsmedelssida som verkar trovärdig också. Det är inte så noga om det stämmer till hundra eller inte, jag mår bra av att ha ett humm iaf. [FET]Länk:[/FET][LANK]http://www.dreamfix.se/livsmedel.php?q=vattenmelon&x=0&y=0[/LANK] :) Jag kommer satsa på att käka mycket fräscha skaldjur som hummer och kräftor/räkor eller om det tillome går att hitta nån slags platå.. Har hittills klarat all mat med min järnmage där nere, men bör nog vara liite försiktig ändå. :/ Inte kul att bli dålig där nere pga dåliga skaldjur.. Förhoppningsvis hjälper vaccinationerna och Dukoralen. [KURSIV]Någon som råkat illa ut med magsjuka eller dyl utomlands pga skaldjur/fisk?[/KURSIV] Kött känns enklare att se om det är väl tillagat eller inte på nåt sätt, iaf jämfört med havsmat.. vet inte varför jag fått den känslan? Skall bli kul att testa hummer för första gången iaf :D Sen får det bli somtam-sallad (stark papayasallad), äggröra, omelett, bacon, helgrillad fisk, köttspett och BBQ-buffé, helgrillad kyckling, krabba, grön curry-soppa med kyckling, koaking beef, pad-gra-pao gai med stekt ägg ovanpå (mmm favorit!) och härliga chicken cashewnut :) Allt utan ris förstås. Och inga mackor o sånt heller.. Har fått hjälp på ett annat forum jag är medlem på, med en färdigformulerad mening på thai som jag skrivit av [FET]chan tong kan ahaan lae kroeng duam mai me namtan[/FET] [KURSIV]"Jag vill ha mat och dryck utan socker" [/KURSIV] klockrent!! jag känner mig lugn i magen än så länge inför vår låånga resa till Thailand nästa år. Maten är a och o för att vi mår bra tror jag, och vad jag måste jobba på fram tills dess är gemene mans attityd till att [FET][KURSIV]inte [/FET][/KURSIV] "unna" sig när man är på semester. Mitt liv hade aldrig känts så här härligt om jag inte peppat mig att klara mig UTAN socker och skit som jag mår så dåligt av. Om man promt ska använda sig av ordet UNNA så tänker jag unna mig en fantastisk semester med sevärdigheter och upplevelser - inte sockerbomber och kolhydratskladd. :)

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.