icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
14 januari 2012 04:26

Grannen har efterfest och jag sitter vaken..

Jag är denna gång - till skillnad från oftast annars - inte förbannad. Jag brukar hata och banka och skrika och förbränna riktigt värdefull energi på min skit-granne när han bestämmer sig för att spela musik i några timmar efter krogen, (mest pga att det inte finns annat att göra än att vänta ut då han försöker blåsa bort mig med hans högtalarsystem. det är SJUKT högt, dessa lägenheterna gör honom inte en tjänst med papperstunna nybyggda bajs-väggar) Iaf. Inatt är jag är inte arg.. jag sitter här och kikar på internet istället! :) Troligtvis har jag ro nog att känna såhär tack vare att jag tror såpass mycket på karma. Han kommer att få sitt straff för respektlöshet soon enough. Ikväll var en fantastisk kväll. Är lugn i sinnet och mätt i magen! Började dagen med att gå halvmilen till jobbet, vara där i ca 5 timmar och sedan gå på helg! Handlade mat med min kära sambo som nu också är min fästman och hämtade också ut hans ring som kommit. Sedan gjorde jag en himla go gräddomelett på spenat och massor av ost och smör. Därefter vankades det buffé! Till det ingick stor stark men jag nöjde mig med en Pytteliten mun för att testa smaken och tog en pepsi max istället - eftersom jag vägrar för höga delar kolhydrater nu när jag är påväg mot målet. (vägde mindre än på självaste julafton senast jag stod upp på vågen så nu ska jag göra mitt bästa för att hålla det nere och kanske tillome trycka det liiiite lägre innan måndagens vägning) :) Jag åt ribs, kyckling, sallad, aiolidressing och smakade även på två av de krämiga salladerna som fanns. Tog två teskedar av varje sort och kände inget ytterligare sug trots att jag bet igenom en pastaskruv och en potatisbit. Det gick bra! Det ska bli intressant att se hur jag känner inför alkohol och just öl när vi kommer ner till Thailand - landet av Chang. haha.. När jag bodde där nere så ingick just de stora Chang:arna för 60B i min vardag. Mys på kvällen med alla vänner och familjer runt några glas Chang med is i och snacks. Ingen öl och inga snacks denna gång! Eller? Jag SKA lyckas komma ner till 66 kg, och då har jag verkligen bokstavligen kämpat röven av mig. Jag tror inte att jag kommer waista det på öl.. Men jag är inte alls säker :) Om inte annat så är det en grej jag behöver förbereda mig mentalt för så det är bra att jag tänker på det. När jag tänker tillbaka på den perioden då jag levde där nere och vad jag åt, då är jag förvånad att jag inte gick upp och blev ännu tjockare än vad jag var när jag väl anlände landet! Ni som varit i Thailand kanske känner igen alla matmarknader, och att det fanns bambu-sticks fyllda med färgat sött ris? Oftast lila eller vitt ris. Och åååååh vad jag älskade dom där pinnarna! Oftast tjockare än en 5-krona i bredd och kanske en halvmeter lång. Undra hur mycket kalorier och kolhydrater det är proppat i dom där små rackarna.. Dom där blandat med Oreos, öl, sangsom+cola, riiis i stora lass, nudelrätter, små friterade bollar rullade i sesamfrön och alla godsaker bageriet på Tesco kunde erbjuda.. Pannkakorna med nutella från vagnarna! Eller korvpåsarna med sweetchili sås över. Jössenamn vilket matkalas det var. Varje dag. Idag lever jag ju helt annorlunda här hemma och känner mig inte sugen på något av det där. Helt ärligt och på riktigt, för första gången i mitt liv. Det enda jag är skeptisk till är ju som sagt ölet.. Jag får lita såpass mycket på mig själv att jag anförtror mig 1 för att smaka - och faller jag dit så vet jag att det inte funkar. Då får jag hitta alternativ. Eller köra på - dricka så mycket öl jag vill och räkna ris till maten som en självklarhet -och riskera gå upp några kilon. Jag tror knappast att det kan handla om mer än 2kg på en månad, men ändå. [KURSIV]Det är flera veckors extra kämpande väl hemma som kan vara skönt att slippa när jag slitit så mycket nu före resan. [/KURSIV] Undrar om han planerar avrunda efterfesten snart.. Måtte han bara få omkull den där flamman han har kvittrandes där inne så att efterfesten avrundas och jag kan få gå och somna in! 2 timmar av detta till och jag lär gå bananas. trots min härligt lugna inställning - för en gång skull.. :)

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.