icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
24 september 2011 10:00
4

En obehaglig hetskänsla ifrån annat håll..

Jag får den känslan mer ofta här inne tyvärr.. Bland bloggar men absolut mest i forumstrådar där kalorier och antal ihopskramlade motionssiffror mäts mot varandras och försöker bräckas. Det är säkert en jättebra motivation för vissa - de som är tävlingsinriktade - men i [FET]min[/FET] mage känns detta för jävla stressat alltså. Jag hade aldrig pallat basunera ut siffra efter räkning gång på gång flera gånger om dagen i olika sammanhang - [KURSIV]utöver[/KURSIV] det jag själv måste räkna ihop i min egen privata mat/motionsdagbok. Jag väger mig en gång i veckan och rapporterar in det i den tävling jag är med i, när det är gjort och jag sett resultatet (att jag inte befinner mig under gula linjen) så lägger jag dom tankarna åt sidan och välkomnar vardagen igen. Jag vet inte varför jag påverkades så starkt av just detta denna morgon, men kände uppenbarligen behov av att skriva av mig det igen haha.. [KURSIV]Jo! Nu vet jag! Det var för att en tjej skrivit en känslig och fin fråga i samma tråd men att det liksom totalignorerades (säkert omedvetet) av alla som istället prioriterade att skriva ut hur låga kalorier dom hållt sig till. Då förstår jag att deras målsättning betyder mer än andras, och när flera än en delar samma uppfattning under ett och samma forumstak då blir det ingen - för mig - trevlig miljö att hälsa på i. Summa summarum: skönt att man kan stanna utanför.[/KURSIV]

Kommentarer

 • 24 sep 2011 11:28
  Kloka tankar - håller med dig till 100%. Även jag känner mig stressad och ångestfylld av att allt ska vara så prestigefyllt - den ena värre än den andra...Själv är jag ingen direkt tävlingsmänniska - min tävlan mot mina egna kilon är mer än nog för mig!! Ha en skön helg!
 • 24 sep 2011 12:35
  Jag har lite blandade känslor där, jag blir faktiskt lite peppad av utmaningarna. Men jag tävlar endast mot mig själv och jag sätter upp egna utmaningar. För varje gram jag förlorar är jag ju en vinnare! :)
 • 24 sep 2011 13:09
  Kristy
  Bra att du tar upp detta! Var sak på sin plats kan vara bra - vi borde vara lite mer lyhörda.
 • 24 sep 2011 22:41
  Gittan; Härlig inställning! Den delar jag med dig. Ha en fin helg du också! Tänk om vi vaknar till solsken imorn igen :) Kimsi; kamrat! Ja absolut är vi vinnare, våra förlorade gram och vårt medlemsskap här är ju bevis på det. (Sen är vi allt ett förjävvla bra lag Rosa!) ;D Kristy, tack för din tanke :) Ha en trevlig lördagskväll!

Logga in för att skriva en kommentar.