icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
7 september 2011 17:56
5

Bättre med laktosfritt i LCHF?!

Läste i Katrins blogg [LANK]www.finest.se/katrin[/LANK] att hon dricker laktosfri mjölk i kaffe. Då kom jag på att jag faktiskt hört något om just det här med laktosfritt och lchf, att det skulle vara ett bättre alternativ med färre sockerkolhydrater - men stämmer verkligen det? Jag har svårt att tro att det är mindre socker o soya än riktigt mjölksocker? Men såklart vill jag få i mig så lite kolhydrater som möjligt och ersätter gärna vanlig grädde osv med det om det nu är bättre. [FET]Något som vet? [/FET] :) hittade också denna LCHF-blogg med mycket läsvärt, via Katrin [LANK]http://carbzone.se/blogg/[/LANK]

Kommentarer

 • 7 sep 2011 18:11
  Therese7
  I Arlas laktosfria standardmjölk är det 2,7 g kolhydrater per deciliter och i den vanliga 5 g. Jag äter inte LCHF men har hört av andra som gör det att man bör undvika mjölk eftersom det lätt blir för mycket kolhydrater. Kanske nån LCHFare kan svara på om det stämmer?[LANK]http://www.arla.se/Default____33398.aspx?SelectedMenuItem=7310865078216[/LANK]
 • 7 sep 2011 19:03
  Kan du skippa helt? Det är en svår vana att bryta I know, men du slipper många bekymmer. Jag har testat en massa nya förhållningssätt till mat & dryck efter att jag började med LCHF: en del grejer har jag köpt rakt av, men i andra fall har jag kompromissat fram ett lågkolhydrat-alternativ istället.
 • 7 sep 2011 19:19
  Tack hörni! Mja alltså, just nu är ju det enda jag äter kött/fisk/fågel och ägg ihop med smör och ost.. så jag vet inte riktigt om livet känns så värt om jag tar bort gräddsås och grädde i tét också..? :/ Det finns ju inte så mycket mättande alternativ kvar då? Eller..? För att klara av att inte äta "vanliga" kolhydrater så gör jag som du - kompromissar - men a.. nja.. att ta bort Allt är jag nog lite rädd för i skrivande stund :) Hur gör man tex med steksmör? (har kokosfett men det är ju stenhårt så att man får hyvla en stund för att få en tesked till tet) Hur käkar du Xara? :)
 • 7 sep 2011 19:23
  Stenhårt kokosfett??! VAD har du för sort? Aldrig hört talas om sån`t. Mitt kokosfett är mjuk och fint i rumstemperatur i skafferiet. Mellan december och maj lade jag nitiskt in exakt allt jag stoppade i munnen varenda dag: Välkommen att studera min måltidsordning då! Nu är jag viktstabil och laborerar med lite liberalare förhållningssätt till kolisar (LITE!).
 • 7 sep 2011 20:40
  Åh va duktigt :D jättebra ju! Hade gärna inspirerats av dina måltider men kan inte se något då jag bara är vanlig medlem, kan ni se hur jag ätit? :) Jag har inte fyllt i på några veckor nu. Tänkte spread my wings lite. Men hörru, jag har ju det i silverpaket som efter allas om och men verkar vara godkänt till slut. Men jag har det i kylskåpet jag! Anar att det är därför det är hårt som knäck ;)

Logga in för att skriva en kommentar.