icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
8 februari 2012 12:42
3

att gå ner i vikt genom att rensa i det mentala skafferiet..

Ja det är väl vad jag försöker göra just nu. Medvetna val som jag vet ligger och gör mig nervös/orolig medvetet varje dag och säkert omedvetet när jag gått och lagt mig. Jag tror nämligen att det kan finnas en koppling från det mentala välmåendet till det fysiska. Har man för mycket skit i skafferiet hemma går man lätt och småäter, men allt börjar med en tanke och då är det oftast ännu mer effektivt att städa bland tankar och grubbel än i själva skåpet. Nu småäter jag inte längre, men däremot släpper inte kroppen ifrån sig mina kilon som den bör göra jämfört med intag och förbrända kcal. Och då tänker jag att det säkert har att göra med allt jag är sjukt stressad över just nu! Så. Nu har jag tagit tag i saken och fått massor gjort ifrån halv nio imorse när jag gick upp. På radion ljuder Radio Väst - som kanske inte är så fantastiskt görbra, men ändå fri från reklam likt rix fm som bara ger huvudvärk. Jag började före frukost med att ta fram pappersarbete som legat och grott i bakhuvudet sedan i november. * Deklarationen skall vara inne den 13e så det är i god tid att vara klar. Så nu är alla verifikationer bokförda och klara och en blygsam summa på flera nollor tillbaka gjorde mig himla lättad och glad. I em kl 16 ska jag på möte där vi går igenom allt en sista gång innan jag skickar in. Skönt!! (check!) * Sen har jag och en bekant planerat slå ihop våra företag, vilket tyvärr inte är aktuellt för min del längre av många anledningar. Mest är det pga våra olika sätt att tänka och att personen inte har riktigt rent mjöl i påsen - något jag fått reda på först nu. Så idag har jag skrivit ett mail och förklarat läget, att det inte blir något samarbete oss emellan. SKÖNT! Tyvärr är vi ganska sammankopplade genom en väldigt nära vän så jag hoppas verkligen att han tar detta rätt och att vi kan umgås som vanligt. Man måste tänka företagande, då bör det vara enklare att hantera det privat. (check!) * Skatteverket behöver ha in uppgifter som jag än i dag inte vet hur jag skall skicka in men hoppas då styr på det i eftermiddag. Typiskt nog är verksamt.se nere för underhåll tills kl 17 men det hinner jag fixa ikväll. Mitt mål är att få en check på denna del också. * Disken står och irriterar mig, men säkert min sambo ännu mer så det skall jag ta tag i före träningen (check!). (check) * Mitt gymkort måste frysas före jag åker utomlands så att inga onödiga kostnader ligger och tickar pengar. (check) Detta kommer bli en fantastisk kväll när allt är avbockat och fixat! Jag kommer att vara stolt över mig själv och mentalt väga tre kilo mindre ;) kanske ger det resultat på vågen också..

Kommentarer

  • 8 feb 2012 12:47
    :)
  • 8 feb 2012 12:54
    Kloka ord, blifast!
  • 8 feb 2012 12:57
    SKSKSK, jaa Amen! Bröd är förjävligt rent ut sagt. Jag måste ha noll tolerans åt alla liknande kolhydrater för att inte överäter. Men efter ett tag fattar kroppen att det inte är livsviktigt och slutar bli sugen :) Riktigt härlig känsla! Elimi, tack kompis!

Logga in för att skriva en kommentar.