icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
1 oktober 2011 22:48
2

ångan av ugnstorkande trattkantareller=farlig?

- kan denna vara farlig att andas in? Den luktar då inge vidare, och då det slog mig att de kan vara något giftiga före man tillagat dom blev jag orolig över om ångan ifrån ugnen kanske inte är så bra? Jag måste ju öppna luckan för att kolla status :/ Är vanligtvis inte rädd för naturens fina grejer, men när det kommer till svamp, gift och illamående då flyr jag skogen alltså. Är jättetacksam om någon har nåt bra svar på detta :) [KURSIV](lär väl inte stå vid ugnen och sniffa ändå men..)[/KURSIV] Hur lång tid ungefär behöver de stå inne tills de torkat förresten? Detta är första gången jag testar detta nämligen, och med de 7 kilo trattkantareller jag och sambon plockade idag så måste jag bli av me det på nåt annat sätt än frys då den är full. Ett härligt lyxproblem ;) Ska nog ge bort ett gäng kilon till nära och kära också. De kanske har plats för tråd-torkning om inte annat! Ännu en grej jag skall skriva upp på min "När vi bor i hus"-lista.

Kommentarer

  • 2 okt 2011 08:34
    vet att ångan då man torkar murklor är farlig men trattkantareller tror jag inte. vart själv däremot jätteillamående då jag förvällde rimskivling tidigare i höst. men tror det hade delvis med att göra att jag förvällt svamp hela dagen och var hungrig :/ vet inte hur länge det tar för dom att torka, men har ni jättemkt kanske ni kan testa att lägga in? har inte testat det själv då jag fick slut på svamp innan jag hann testa men hade tänkt testa i höstas.
  • 2 okt 2011 11:46
    Illamåendet kan jag skriva upp mig på, för fy sjuttan vad det stinker i köket nu :S Smabon la just sitt veto på att få bort lukten så jag tror att det får bli att förvälla ett gäng och sedan ge bort resten till släkten. Skall googla inläggningen där! Lät spännande.

Logga in för att skriva en kommentar.