icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag skriver väl om allt möjligt, har sällan en röd tråd (Mja, det torde möjligtvis vara känslor då kanske)
men oftast handlar det om drömmar, idéer, viktminskning och matlagning.
21 mars 2014 15:57
5

8 veckor utan alkohol

Igår hörde jag på tvn att kroppen stannar förbränningen vid intag av alkohol, oavsett mängd. Och att kroppen istället börjar hålla fast fett och kalorier igen. Blä! Tänkte jag och bestämde mig för att köra 8 veckor utan alkohol, så att jag verkligen ger kroppen en chans att förbränna riktigt, må bra och bli frisk inifrån understigen jag förhoppningsvis fortsätter att gå ner i vikt :) Så idag är första dagen på "utmaningen", känns verkligen inte som en uppoffring alls. Å andra sidan har jag aldrig varit mycket för drinkar och vin så det här känns helt okej! Hoppa på om ni vill! :) Ha en go fredag!

Gillar

Kommentarer

 • 21 mar 2014 17:31
  lenaek
  Lycka till!!!!
 • 21 mar 2014 18:12
  gittan52
  Vilket program var det? Min erfarenhet är att något glas vin istället höjer förbränningen....
 • 21 mar 2014 19:20
  Bgitta
  Ett bra beslut. Du kan bara må bättre. Ha en trevlig helg.
 • 21 mar 2014 20:51
  Gittan, det var "Du är vad du äter" men om det stämmer spelar mig inte så stor roll då det kändes helt rätt för mig när jag hörde det :) Tack hörrni!! Trevlig helg till er allihop! ❤
 • 21 mar 2014 22:26
  Vad Du än väljer, så är det bra, men jag BARA måste kommentera ändå att det dom sa stämmer verkligen inte... Mellan januari - juni iår gick jag ner ca 12-14 kilo. Jag vet inte exakt vad jag startade på eftersom jag inte hade en våg då, så jag gick på vad jag vägde året innan på företags hälsokontrollen. Iallafall, jag åt betydligt mindre kalorier & var mer eller mindre dagligen ute & promenerade, men vad jag ALDRIG gav upp var just mitt vin !! Jag verkligen ÄLSKAR både rött och mycket torrt vitt vin! Jag bara kände att jag måste ha nått som håller glöden vid liv - något jag fick längta till på helgerna! Säkert drack jag en flaska på helgerna & ändå så lyckades jag alltså gå ner så mycket i vikt! Jag nådde min målvikt i juni (58kg), men alla andra tyckte ja vägde för lite då! Har gått upp i vikt, men ligger nu stadigt på 63 kg & dricker fortfarande mitt vin... Livets njutning (i rimliga mängder) :) Kram på Dig :)

Logga in för att skriva en kommentar.