icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

ama7166s blogg

90.5 kg 65 kg 3302
26 March 2024 07:33
7

Tisdag och viktdag

Godmorgon i dag var det dags igen att ställa sig på vågen och få veckans resultat och det visade minus 9 hg. Är mycket stolt och ett kvitto på att jag äter rätt och bra. Mina fem punkter jag går efter är: 

1. Tre måltider om dagen

2. Inga sötsaker och långsamma kolhydrater.

3.Väger maten. (ingen registrering)

4. Äter ca 12-1300 kcal per dag.

5. Ingen kvällsätning 

Motionerar 1-2 gånger per vecka 💪

Har hållt mig från allt sött som jag har blivit erbjuden och som dukats upp på jobbet. Åt inga våfflor igår då det är onyttigt. 

Min hjärna ropar inte efter sötsaker längre, kan se sötsaker och gå i affärer utan att falla för sötsakerna. Jag ser det liksom inte längre. Utan nu är det god och nyttig mat som jag ser efter och tänker på. Viktigt med en hållbar och livslång förändring så att jag fortsätter så här livet ut, annars kommer jag att gå upp allt igen och mer där till vilket jag inte vill. Det är inte värt jobbet, då är det lättare att låta bli allt onyttigt eller lära sig att äta det i rätt mängd. Välja sina tillfällen väl och inte ha som ursäkt att få äta hela tiden. Det finns lockelser överallt, det finns många dagar att fira enligt almanackan, Varför fira med sötsaker hela tiden, det är inte ens gott!!! Ja du läste rätt, sötsaker lockar inte alls och det är inte ens gott. En god måltid med en god sallad till är gott. Ger mättnadskänsla, bättre smaker och kroppen mår bättre. 

Hur går det med viktnedgången för er andra? Kunde ni motstå våffeldagen? Hur många kcal äter ni?

Massa pepp💪😊🙏

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 Mar 2024 07:45
  Bella50

  Hej och varmt GRATTIS. Du jobbar på bra yes

  Jodå, våfflor a'la LCHF blev det ...tom 2 kvällar i rad.

  Jag reggar inget numera...men var väldigt noga under min start på min sista viktresa 2015...som är ständigt pågående.

  Jag måste vakta på vikten och ha både rutin & disciplin som daglig krydda.

  Jag har gjort några " stickprovskontroller" med att väga och mäta...och det gick över förväntan...så något sitter sedan jag var mest aktiv.

  Lycka till på din resa. Trevlig PÅSK yes

  PS. vikten är ganska stabil på detta sättet...och det är en bedrift det också DS.

   

  Senast uppdaterad 26 Mar 2024 07:47

 • 26 Mar 2024 08:14

  Hej😊 Du verkar ha en alldeles strålande strategi. Grattis till så fint resultat! 

  Jo, jag gjorde också lchf-våfflor. En med matjessill och ägg och en med sylt och grädde!

  082e03c2-8be4-405e-8076-333a4769c4a9.jpeg

  så nu blir det full fart mot påsken utan godis då, eller hur? 🐥🌼🐥

  Senast uppdaterad 26 Mar 2024 08:20

 • 26 Mar 2024 08:41

  Lchf våfflor? Vad är det för recept?

   

 • 26 Mar 2024 08:48

  Jag använde mig av www.56kilo.se

   

 • 26 Mar 2024 09:44

  Hej tack Magsi56 de såg goda ut men jag kan inte äta dom då jag äter mindre fett. Äter du lchf?

 • 26 Mar 2024 10:22
  BirtheX

  Stort grattis till viktnedgång. Jag äter 1200-1600 kcal om dagen och har gått ned 8 kilo sen början av året. Jag äter mycket protein och inga snabba kolhydrater. Men däremot tillåter jag mig grönsaker i alla former.. Försöker få i mig så mycket protein som möjligt. Kroppens egen Ozempic. 

 • 26 Mar 2024 11:45

  Ja, en liberal form av lchf. Jag äter t ex potatis och rotfrukter. Försöker hålla mig ifrån det mesta av bröd, pasta och ris. Och håller mig också nu till frukost-lunch- middag. Inga onödiga mellanmål och inget på kvällen 😊

Logga in för att skriva en kommentar.