icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

ama7166s blogg

90.5 kg 65 kg 1215
10 February 2024 23:33
12

Bröd

Ja, hur gör ni med bröd? nu när ni håller på med er viktresa? Jag äter två skivor bröd till frukost med majonnäs och två ägg när jag är ledig annars blir det havregrynsgröt på 1,5 dl vatten och 1/2 dl havregryn. Jag äter så grovt som möjligt och med så lite kolhydrater och socker det går. Har hittat ett bröd som heter 14%bröd. Mycket gott och nyttigt. Vilket bröd äter ni? Om ni äter bröd. 
 

Nötter, hur gör ni med nötter? Äter ni det och i så fall vilka och hur mkt per gång?

Har ni något nyttigt som ni rekommenderar mig att testa/prova att äta? 
 

Ni som dricker te, har ni något te som ni kan rekommendera?

Vill avsluta med att tacka för den fina responsen som ni gav på det föra inlägget. Är så tacksam och glad över att ni peppar och stöttar mig på min hälsoresa. 
 

Kram🌺

Gillar

Kommentarer

 • 11 Feb 2024 06:34
  MagganD

  Personligen äter jag inte köpt bröd alls eftersom jag försöker köra strikt lchf. I stället bakar jag själv, och nyaste favoriten, som är JÄTTEGOD, är det som jag kallar för Nötmuffins. Recept bjöd BirtheX på i sin blogg. Här är bilden hon delade:

  d1012056-126a-49c3-b755-d431611a82a3.png

  Ett annat bröd som jag gör ibland, och som t.ex. funkar jättebra till hamburgerbröd, är något som LinusPL delat med sig av som "Helens bröd".

  Vispa ett ägg med en knapp dl mandelmjöl. Klicka ut i stekpanna och stek i mycket smör.

  Dessutom går det alldeles utmärkt att äta macka utan bröd. Jag håller mig mätt längre om jag äter skinka och ost, än om jag äter skinka och ost på bröd. Det är väldigt intressant faktiskt. 

  Hur som helst! Än en gång, välkommen till Matdagboken! yes

 • 11 Feb 2024 06:38

  Gör ungefär samma. Väljer fullkornsbröd.

 • 11 Feb 2024 06:48
  MagganD

  Jag ska baka Nötmuffins idag igen, men så här såg det ut sist jag gjorde en sats:

  b467cb24-5779-4838-a9f9-5c8d1ff4fdc0.png

 • 11 Feb 2024 08:32
  LinusPL

  Jag brukar baka fröknäcke med jämna mellanrum. 
  Jag har också hittat ett proteinbröd från Nordic Wellness som finns på min Ica-butik. Jag kör toast-varianten, och tar en skiva, 30 g. Det blir gott om man rostar det rejält. 

  När det gäller gröt brukar jag slå till på smörgröt/mandelgröt. Jättegott, smakar nästan som mannagrynsgröt. 

  Å andra sidan räknar jag inte kalorier. 

 • 11 Feb 2024 08:41
  BirtheX

  Kikärtsfrallor. Jessicas.. Finns här på sidan under recept... Jag brukar ha solrosfrön i som gör det lite matigare.. Jag gör mina i airfryern och går på ett kick, blir faktiskt riktigt bra som låtsasbröd smiley  Jo jag avslutar också nångång ibland en måltid med en osötad fullkornsskiva som jag förvarar i frysen. Det är ju så bra för matsmältningen. Dessutom ingår det fullkorsnbröd i medelhavsdieten som är så nyttigt. smiley

  Om jag är iväg och behöver ett mellanmål för att det blir för långt mellan måltiderna har jag  med mig 30 gr nötter. Ungefär 200 kcal.. Mättar på ett kick. Annars behöver jag inte mellanmål i min kost tycker jag. Jag behåller mättnad så bra. Nötterna är en blandning av mandel, valnöttter, hasselnötter, cashew, pumpafrön kan det vara och eller pistagenötter. Ibland rostar jag blandningen lite för smakens skull. 

  Och så mina Valnötsscones då som Maggan la upp bilden på. Men de är så goda så de fungerar som godis för mig... 243 kcal styck.

 • 11 Feb 2024 09:05

  LinusPL kan jag få receptet på ditt fröknäcke som du äter? Låter väldigt gott och nyttigt. 

  MagganD Tack för brödreceptet.

 • 11 Feb 2024 09:22
  LinusPL

  Jag brukar blanda:

  • 1 dl linfrön

  • 1 dl sesamfrön

  • vatten så att det blir som en kornig, sandig gröt liksom, kan det vara runt 1,5 dl, man får prova sig fram

  Efter behag kan man lägga till:

  • kryddor: svartpepoar, basilika, rosmarin, oregano...

  • parmesanost på burk

  • fröer: solrosfrön, pumpafrön...

  • ev lite fiberhusk, mald mandel 

  Linrön och sesamfrön räcker gott och väl, det andra är inte nödvändigt men kul att variera med. 

  Jag blandar till  "gröten", det blir nästan som blöt sand. Om jag har i husk får det stå en stund, annars behövs det inte.

  Plattar ut så tunt som jag kan på bakplåtspapper. 
  Bakar av på hög värme (220-250) kanske 10 minuter. Duttar lite med brödet, oftast vänder jag det (efter att försiktigt ha lossat det från pappret). Kanske får gå 5-10 minuter på sänkt värme (200)

  Sen kan det få stå på eftervärme och torka ut ordentligt. 
  Det blir godast om det är på vipoen till att bli bränt.

  Lycka till! 👍

  Tillägg: salt vill man gärna ha i också, efter behag. 
   

  Senast uppdaterad 11 Feb 2024 09:55

 • 11 Feb 2024 09:25
  LinusPL

  En variant. Skulle tippa på att jag i just detra bröd haft i lite husk och även pumpafrön  🔍 

  b5363d4e-4a78-4423-a110-a4fab39a509d.jpeg

 • 11 Feb 2024 09:42

  Jag äter mjukt bröd ibland på helgerna o då blir det oftast frallor men oftast blir det knäckebröd då jag tycker det är godare. Nötter äter jag om jag blir sugen och då blir det bara 5-6 st. Jag dricker te på jobbet o ibland på kvällen o då blir det te av märket Pukka som är koffeinfritt och väldigt gott. 

 • 11 Feb 2024 14:16

  Jag älskar bröd och som min regel är det en macka om dagen. På vardagarna blir det Fazers rågform, en halva. Eller knäckebröd. På helgen vad jag vill men inte massor. Har hummus eller smör på och gurka.

  Vi bakar själva med och tänkte prova några av de recept som det tipsas om här i matdagboken 🙂

  Nötter äter jag nästan varje dag men bara några. Har fem sex nätter på gröten sin smak, kan vara mandel cashewnötter eller valnötter. Torkad frukt haf jag med men det räcker med en eller två aprikoser. Försöker äta lite olika.

   

 • 11 Feb 2024 16:21
  klaraelv

  Ett tips på te som man gör själv, ananas te. Gav sonen en laddning efter nyår, igår ringde han och sa att han skulle göra en laddning själv för att han hade slut redan.

  En färsk ananas, sköljs väl, bryt bort kvasten skär bort roten och släng i komposten. skär bort skalet, klyv frukten och skär bort stammen, använd ananasen till vad ni vill. Koka skal och rot i vatten, sila av, kyl av vattnet och drick eller använd till vad ni vill. Skal och rot skärs i lite mindre bitar så att de torkar snabbare. Kör i airfryern 180 grader i 20-25 minuter, mixa i mixern till lagom storlek. Om det inte känns torrt nog låt det ligga ett dygn på tallrik och torka så att ni inte riskerar få mögel i det.

 • 11 Feb 2024 16:28
  LinusPL

  Ibland gör jag ingefärste:

  ta en bit ingefära, skala, dela i skivor eller mindre bitar, lägg i en kanna. Häll kokande vatten över. Låt stå och dra så länge du vill, ett par minuter eller timmar.
  Teet kan du sen gärna spetsa med lite färsk citronsaft när du dricker det. Du kan fylla på med kokande vatten i kannan ett par omgångar. Efter ett par dagar har ingefäran gjort sitt, så du får göra en my laddning . 

Logga in för att skriva en kommentar.