icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
24 november 2012 13:26
8

VIKTMÅL SATT - 25 kg på 1 år Kan jag också minska mina 38 tabletter?

Nu har jag bestämt mig för att fortsätta på den inslagna vägen. Känns fantastiskt då man får aha-upplevelser. Tänk vad vårt psyke ställer till det. Är ju sjukvårsdutbildad och detta med att äta mättat fett har varit svårt att ta sig förbi. Har alltid ätit smör och Bregott då jag alltid vetat hur hemsk margarinindustrin är att det är en grå processad geggamoja som smakar gammal bensin utan alla tillsatser vilket skrämt mig som varit hälsokostare. Har lagt in som syn mina hundar som väger 25 kg, de är EXTREMT tunga och KNÖLIGA - tänk att slippa den vikten. Jag är handikappad och sitter i rullstol utomhus så jag kan inte röra så mycket på mig och är ju multisjuk på många sätt med 15 olika läkemedel på morgonen och [FET]totalt 38 tabletter [/FET]på ett dygn. Idag är första dagen jag vågat räkna ihop dem. Bortförträngningen har varit total. NU SKA JAG GÅ NED I VIKT ! Min äldsta dotter ska gifta sig i augusti nästa år och jag vill se bättre ut och jag vill också att mina barn ser att jag gör vad jag kan för min hälsas skull. Vet ju att jag är väldigt mycket i farozonen för att få ännu mer hjärt och kärlproblem har ju redan haft svåra proppar i lungorna och har lätt kärlkramp. Så [FET]MÅL nummer 1[/FET] är att gå ned i vikt för hälsans skull - 0,5 kg i veckan är målet. [FET]MÅL nummer 2[/FET] är att minska insulinet och hålla mitt blodsocker i schack [FET]MÅL nummer 3[/FET] är att slippa CPAP-apparaten för mina sömnapner och snarkningar. [FET]DELMÅL 1[/FET] Är - 4 kg till jul [FET]DELMÅL 2[/FET] Är - 25% på måltidsinsulinet

Kommentarer

 • 24 november 2012 15:13
  Min mor har kämpat mot sina mediciner i flera år nu. Hon får en spruta var sjätte vecka som får henne att gå upp några kilon vilka hon sedan kämpar ner igen tills det är dags för nästa spruta. Det syns tydligt på hennes statistik, flera år tillbaka, att det är så här det fungerar. Tyvärr är det inte så lätt att gå ner alla kilon varende cykel, så hon har sakta gått upp i vikt genom åren. Nu slipper hon sprutan så vi får se om hon kan kämpa ner sin vikt! Efter denna långa historia: blir du smalare kanske du kan få slippa en del mediciner också och då kanske det blir lättare att smalna av mera.
 • 24 november 2012 15:03
  lejonell
  Är det lapsk vallhund?
 • 24 november 2012 15:04
  Ja, en finsk lapphund den svartvita men den andra är en irländsk gatukorsning (hittehund) från Dublin som ser väldigt rolig ut på nära håll, han är inte snygg men himla go och naiv, lite korkad:)
 • 24 november 2012 15:00
  gittan52
  Alltid roligt med mål, tycker jag :) Lycka till med dem, du har ju mycket att vinna på att nå dem. Stiliga hundar!
 • 24 november 2012 14:19
  Tabirimiri
  Lycka till pepp pepp
 • 24 november 2012 16:18
  brud2013
  Tack för peppen! Du kommer också att fixar detta! Att ha ett datum som motivation tycker jag fungerar bäst. Du kommer att vara superfin på dotterns bröllop!
 • 24 november 2012 15:20
  Tack Amiechan ! Lejonell - älskar Dunderklumpen. Nej det är inte en lapsk vallhund, de är korthåriga och lite högre men systerrasen finsk lapphund är av samma ursprung.
 • 24 november 2012 13:47
  lejonell
  Lycka till med allt!

Logga in för att skriva en kommentar.