icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
21 november 2012 19:53
5

Snart en vecka - nu går det bättre!

Ja, äntligen mår jag lite bättre, idag har blodsockret legat stabilt lågt så det är jättekul. Pratade med diabetessköterskan som sa att jag skulle äta "en handflata" kolhydrater om dagen för att hålla sockret i balans. I övrigt var hon positiv, KUL. Rolig rekommendation hur stor är min hand, hur mycket får jag i den och hur högt kan jag lasta på? Nej, skämt åsido hon menade typ några skedar ris, en knäckemacka eller en potatis typ... Jag får se hur blodsockret håller sig vill och behöver gå ned i vikt så jag ska försöka köra strikt LCHF men kanske kan unna mig lite havrekli/havregryn eller liknande vi får se. SPÄNNANDE Tyvärr visar vågen plus från igår vet inte om det var kolhydraterna eller om det är vattenbalansen, kissade ur mig massor i början kanske att det är mer stabilt nu..

Kommentarer

 • 22 november 2012 18:44
  Rutgun
  Titta i din högra cirkel för önskad energifördelning. Vid tårtbitarna står; Fett 80%, Protein 15% Kolhydrater 5%. Det är Strikt LCHF! Samma som jag äter efter. Om du har valt LCHF skulle det ha stått; Fett 70%, Protein 20%, Kolhydrater 10% (alltså E% inte gram!). Alla skriver i sin matdagbok för sin egen skull men om man i medlemsinställningar låter boken vara öppen för andra så kan alla läsa. Vill man det inte så kan man stänga för andra, det är valfritt. Men är man osäker så kan man få hjälp av andra och ha den öppen.
 • 22 november 2012 07:31
  Rutgun
  Jag såg i din matdagbok från i går att du valt att äta efter LCHF, den strikta varianten. I går hade du ätit mer än dubbelt så mycket kolhydrater som är tillåtet för den dieten. Max 20 gram/dag. Jag skulle rekommendera dej att till en början att äta efter metoden `kolhydratreducerad kost`, alltså max 30 gram/dag och succesivt minska via LCHF till strikt LCHF. Dels för att din kropp skall vänja sej och inte chockas och att du förmodligen får besvär med mage och ev huvudvärk och dels så tror jag att du tröttnar ganska snart eftersom det inte går "att unna sej" sånt som är rikt på kolhydrater för då fungerar inte metoden strikt LCHF. Jag kan också rekommendera att du läser Sten Sture Skaldemans bok "ät dej ner i vikt" Om någon kan LCHF-metoden så är det han! Men att ge rådet att äta kolhydrater `en handflata` låter riktigt, riktigt luddigt sagt! Lycka till!
 • 22 november 2012 22:18
  Jag förstår vad du men ar men har haft det inställt på LCHF hela tiden kollade ju efter ditt inlägg igen så jag vet inte varför du såg 80 procent. Jag kan gärna ha matdagboken öppen, jag vill gärna läsa andras för att lära mig och då får jag bjuda på min egen. Fast den är inte perfekt och inget jag är stolt över, jag följer ju inte menyerna eller strävar efter att det ska vara precis som tårtbiten åtminstone inte i dagsläget. Jag är nöjd med de ändringar jaag gjort hitills och får lära mig eftersom.
 • 22 november 2012 17:46
  Tack för kommentaren, ja det stämmer att jag inte ätit strikt LCHF det är jag medveten om. Ska ändra i profilen så det blir rätt.Har inte tänkt på att andra läser min matdagbok den skri ver jag för min egen del för att testa och lära mig mer om vilka livsmedel som passar mig. Jag tror jag vill äta lite mer grönsaker och bär för att må bra och trivas med maten. Sedan ska jag vara mer noga med kolhydraterna. Det är ju en inlärningsfas detta och jag hade inte ambitionen att äta efter menyerna utan hitta en lagom balans och framförallt få ned blodsocker och insulinanvändning och gå ned i vikt men jag har ingen brådska, ska må bra på alla sätt.
 • 22 november 2012 17:56
  Nej, jag ändrar inte jag stod som LCHF inte den strikta och lågkolhydratmenyerna är för mycket kolhydrater för mig. Jag kör på LCHF men ska hitta en lagom nivå av kolhydrater !

Logga in för att skriva en kommentar.