icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
22 juni 2018 23:42
9

Snart 1 månad, blodfetter och en trevlig midsommar!

Japp tiden går fort, vägde in mig på 120 kg den 27/5 och startade diet veckan efter. Idag väger jag 114.2 så det fungerar verkligen. Har alltså tappat 5,8 kg och 7 cm i midjan vilket är otroligt. Ännu roligare är det då jag klarar mig nästan utan insulin från att ha tag 22-25 enheter till varje mål. Makalöstlaugh

Det är så klart kolhydraterna som jag inte äter som gör det så bra. Har kört lite mellan GI och LCHF. har ju ätit LCHF tidigare men blodfetterna blev så dåliga att jag fick sluta, Står på blodfettssänkande då jag har hjärtsvikt och haft proppar i lungorna. Nu vet man ju mer om alla värden och jag ska be dem ta nya på vc snart och be om ApoB oxå. Är ju svårt att väga för o nackdelar men att klara sig utan insulin och ha superjämnt blodsocker samt att vikten rasar är ju många fördelar så långt

Firade midsommar med att baka chokladmuffins gjord av röda kidneybönor, ägg, kokosolja mm vilket blev superbra åt grädde och jordgubbar till det var toppen !

Tittat på The greatest Showman och Moulin Rouge med make och dotter det var skönt o bra ! 

Gillar

Kommentarer

 • 23 juni 2018 05:42
  seglar67

  Grattis! smiley"Bara" att fortsätta på samma väg, med andra ord.yes8veckor  här på Matdagboken har också följt Mosley med stor framgång, hennes blogg är väldigt intressant och spännande, du har kanske redan koll på den. Det där receptet på chokladmuffins - var finns det?

 • 23 juni 2018 07:54
  Bella50

  Slippa insulin ( nästan) ...bara det är en stor hälsovinst och värt allt. Varmt grattis .

  Bara att fortsätta på samma väg.

 • 23 juni 2018 10:03
  gittan52

  Håller med Bella, vilken hälsovinst att slippa insulinet yes

  Stort grattis!

 • 23 juni 2018 13:50

  Tack så jättemycket , ja det är en otrolig känsla att sticka sig och se samma värde både före o efter maten :)

  Chokladkakan/muffins fanns i Mosleys kokbok och rekommenderas!

  150 grader i 30 min (kaka) eller 15-20 min (muffins)

  • 1 kaka eller 16 muffins
  • 1 burk röda kidneybönor (avsköljda)
  • 1 msk vaniljessens (eller pulver)
  • 5 ägg
  • 150 g kokosolja(fett)
  • 15 mjuka urkärnade dadlar
  • 60 g kakao (jag tog smält mörk choklad istället)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 matsked malen kanel
  • En nypa salt
  • 150 g färska hallon eller annat bär (jag tog inga i utan jordgubbsgrädde till)

  Värm ugn till 150 grader, smörj en form ca 20 cm i diam och lägg smort bakplåtspapper i formen eller ta muffinsformar. Smält blockchoklad med kokosfett (alternativ ta kakao och fett i smeten direkt). Hacka dadlarna i småbitar (jag tog 10 istället för 15 blev sött iaf). Blanda dadlar,kidneybönor,ägg,vanilj,bakpulver i en skål till en slät smet. Jag tog mixerstav och mosade bönorna sedan vispade jag med elvisp 5 min.

  Häll smeten i form eller muffinsformar, tryck ned hallon i den/dem

  Njut ! Han skriver de bjöd tonåringar på dem och ingen kunde gissa att det var bönor och inte jag heller om man inte visste!

  Ha en fin dag!

 • 23 juni 2018 14:17
  seglar67

  Åh, tusen tack! Den ska jag lägga in som "eget" recept och kolla kalorier och E%. Jag är ju en efterrättsråtta och samlar på bra, kalorisnåla chokladbomber. Min egen chokladproteinmousse är oslagbar hittills.cheeky

 • 23 juni 2018 15:51

  Vilka härliga hälsovinster du har gjort och på så kort tid! Bra jobbat! yes

 • 23 juni 2018 16:07

  Tack Kicki, har kollat din resa lite och är imponerad och det hjälper när man ser andra får bra resultat. Ska ju oxå se hur det blir med LCHF för min del men resultaten hitills är ju imponerande!

  Seglar67, kollade receptet och det blev 168 kcal per muffins med 10 dadlar i receptet men man kan ju ta stevia eller annat och säker kan man minska kokosfettet om man vill få ner kcal, igår vart det en bra belöning:)

 • 23 juni 2018 17:34
  gasten

  Grattis till bra viktnedgång!

 • 23 juni 2018 21:29
  seglar67

  akleja jag tror att om man använder smält 70% mörk choklad så ersätter det både kakaon och kokosfettet. :-) Inte så särskilt många kalorier tycker jag, om man inte sätter i sig många. Imorgon hoppas jag att jag har frisknat till och orkar baka en sats.

Logga in för att skriva en kommentar.