icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
7 juni 2018 18:05
4

Nystart igen!

Ja, åren går men vikten består...

Har varit överviktig senaste 15 åren och senaste 10 varit ordentligt fet över 113 kg. Max har varit 124 och sedan har det pendlat nu senaste månaden 120 kg igen efter en svår sjukdomsperiod. Jag är multisjuk och använder permobil vid längre förflyttningar och har mått mycket psykiskt dåligt senaste åren. Har över 20 mediciner och har därför haft svårt att gå ned i vikt både fysiskt och psykiskt. Har diabetes typ 2 med både tabletter och insulin.

Nåväl, testat flera dieter under åren och LCHF var toppen men mina blodfetter är helt åt fanders så där är det totalförbud och kolesterolsänkande läkemedel. Trodde det skulle ge sig men det funkar inte för mig fast vikten och blodsockret var toppen och insulinmängderna radikalt mer än halverades.

Har ätit med GI tänk men sen februari ätit dåligt med mycket socker/kolhydrater.

Nu har jag startat om med Michael Mosleys blodsockerdiet och han har en gräns på 800 kcal per dag i 8 veckor men jag har hållit mig runt 900-1000 kcal. Har gått ned 4,5 kg på 1,5 vecka men mycket är såklart vätska då jag äter mycket lite kolhydrater.

Gillar

Kommentarer

 • 7 juni 2018 18:46
  MagganD

  Blodsockerdiet låter spännande! Grattis med resultatet! Alltid peppande att få konkret feedback i början! yes

 • 7 juni 2018 19:43
  klaraelv

  Jag tror det är ett bra sätt att tappa i vikt, att låta merparten av kcal komma från protein. Det har i alla fall fungerat för mig.

  Grattis till 4.5 kg. Lycka till 💪

 • 7 juni 2018 20:00
  Molnbär

  Pepp! Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig.

 • 7 juni 2018 20:39
  Monqi

  Bra jobbat! Man har ju så mycket mer att kämpa med än själva vikten när man har så många sjukdomar, jättestarkt av dig att ta tag i det heart som du själv skriver så är ju vissa sjukdomar relaterade till kosten också så man kan vinna på flera sätt genom att äta bra, fast jag vet, inte alltid så lätt. Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.