icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
23 november 2012 21:00
4

Mer stabilt blodsocker under 6,5 - det tackar jag för !

Nu har första veckan gått på min kostomläggning. Känner mig mycket piggare än vanligt och alla omställningssymptom har klingat av. Blodsockret har legat bättre sista dagarna. Det är svårt att veta hur myckeet insulin jag ska ta då blodsockret sjunker men samtidigt måste jag såklart ha insulin så ibland blir det lite för lågt och lite högre men inget över 6,5 på slutet så det är ju TOPPENRESULTAT!!! Har ömma fingertoppar efter alla stick ! Rekommenderar verkligen Lars-Erik Litsfeldts bok Diabetes-Inte till alla som vill veta mer om diabetes och hur LCHF kan lindra och till och med bota typ 2 diabetes. Har nu bestämt mig för LCHF och ska reducera kolhydraterna till max 30. Köpte ketonstickor igår så att jag ser att jag är i ketos vilket jag blir lite peppad av! Vikten har stått stilla på slutet av veckan men - 1,5 kg blev det totalt första veckan och minus 4 cm i midjan så jag är jättenöjd speciellt då jag inte kört ren LCHF hela veckan. Kalorimässigt har jag hållit målet på 2229 minus 600 kcal alla dagar utom 1 så det har gått JÄTTEBRA.

Kommentarer

 • 24 november 2012 07:34
  gittan52
  Vad roligt att du både tappar vikt och att du framförallt får ett bättre sockervärde!
 • 24 november 2012 12:58
  Tack för era värmande kommentarer ! Ja Rutgun, man känner sig maktlös. Jag var själv inte övertygad men när min diabetes förvärrades och vikten gick upp ännu mer av mer insulinsprutor fick jag en väckarklocka. Boken är jättebra men kan vara provocerande om man inte är mogen för det. Twix vad kul att du slipper tabletter, det är så häftigt att det fungerar. gittan52 Jag är jätteglad hade inte trott på så snabb effekt.
 • 23 november 2012 21:23
  Rutgun
  Grattis! Det är ju underbart att en kostomläggning kan påverka diabetes! Jag har grannar som har diabetes 2 men som är svåra att övertyga om att de skall lägga om sin livsföring. Jag kanske kan rekommendera boken som du skriver om? Men envisa människor om de har `fel` inriktning, hur gör man? Kul att du gör framsteg men som du såg i min blogg, ge inte upp om du fastnar! När man minst anar det så händer oväntade saker!
 • 24 november 2012 10:14
  Twix
  Jag blev av m min diabetes när jag gick ner i vikt och började sköta mina intag mer, var en härlig känsla, jag tog inte insulinsprutor utan tabletter för diabetesen, dom fick jag lägga av helt med :) men jag kan fortfarande "känna av" dåsigheten när jag ätit något som inte är bra, det känns som att sockret stiger så då får jag skärpa mig igen.

Logga in för att skriva en kommentar.