icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
9 december 2012 21:57
5

Litet klagobrev från en som blir friskare men inte hänger med...

Så har då den tredje veckan gått sin gilla gång. Fungerar bra med maten och så skönt att slippa småsug och mellanmål. Blodsockret fortsätter sjunka så jag måste kolla det hela tiden och justera insulinet, nu har jag "friska" värden -wow imorse hade jag 4,1 i fasteinsulin och under dagen ligger jag under 5,5. Har en dålig dag idag, fruktansvärt ont i rygg och ben, har fått ryggskott, tog mig knappt ur sängen imorse, suck vilket elände. Det får mig på dåligt humör och jag har svårare att fokusera på det som går bra och är ledsen att vikten står still. Den har stått still en vecka, gick snarare upp ett halvkilo av de två jag tappade i början. Finns ju massor av teorier, en är att min metabolism förändras när blodsockret sjunker och istället för att bryta ned muskler så förändras proteinsyntesen och jag istället bygger muskler - utan att träna vilket ju vore roligt isåfall... Har minskat 8 cm i midjan och 1 cm över höfter, lår och byst samt en halvcentimeter över vaden så NÅNTING händer helt klart och jag ska fokusera på det men idag känns det TUNGT i flera bemärkelser, vill inte bära på min övervikt och det känns retfullt att centimetrar försvinner men inte kilon... I tillägg så har jag tappat delar av synen. För två veckor sedan blev allt suddigt på långt håll, åkte till optiker som inget kunde säga så det blev ögonläkare som höll på med mig en hel dag och det visade sig att jag fått gråstarr på bägge ögonen och har nu KÖRFÖRBUD och kan inte se på tvtexten samt sitter med datorn uppe vid näsan för att kunna läsa - ja , allt sammantaget är det för mycket nu, det blir rörigt och snart är det jul också, gillar inte julen. NEJ, nu får jag rycka upp mig - det ordnar sig alltid på ena eller andra viset.

Kommentarer

 • 9 december 2012 22:52
  lejonell
  Ryggskott är inget vidare. Och jag visste inte att det kunde gå så fort med starr? Tur att det går att operera, hoppas du inte behöver stå så länge i kön innan du kan få det åtgärdat.
 • 10 december 2012 06:43
  gittan52
  Svårt att fokusera på det positiva när du knappt ser! Och när dessutom ryggen strejkar... Jag säger/skriver som lejonell, hoppas du får en operation snart! Men det är ju fantastiskt att ditt blodsocker är så bra nu :)
 • 10 december 2012 20:40
  Vilken tuff vecka! Men du - bra blodsocker och minskad midja är fantastiskt! Vikt ÄR.oväsentligt i sammanhanget änden om det inte känns så!
 • 10 december 2012 16:16
  Tack så mycket snälla ni ! Ska ringa och höra om jag inte får något besked denna vecka.
 • 10 december 2012 09:23
  Flamenco
  Jag som själv är långtidssjuk säger bara: Du har det tufft som har så många olika svåra sjukdomar. Sänder över en massa sympati och håller tummarna för snar operation.

Logga in för att skriva en kommentar.