icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
3 december 2012 00:10
4

Kolhydraterna rullade iväg med ilfart...

Oj, så lätt det är att trilla i fällor! Har haft besök av min pappa, min dotters pojkvän fyllde år och jag gjorde tårtor som jag klarade att avstå från idag (smakade lite när jag gjort dem igår). Fast tänkte då genast i dåliga banor ...om jag inte äter tårta visst kan jag unna mig något annat... ...jag ska väl också få äta något gott... ...choklad får man äta en liten bit av... ...kan inte sitta med tom tallrik, vad ska jag fylla den med?... Det blev TVÅ clementiner...äter inte frukt nu för att gå ner mer om jag inte måste ta för blodsockret. Samt FYRA chokladpraliner ALADDIN mörk choklad Aj, aj, aj så drog det iväg till 37 g på ett mål...SUCK. Blodsockret reagerade såklart från 4-5 till 6-7. Okej, lärde mig en läxa. Nästa gång ska jag absolut ta mig tid att PLANERA vad jag ska äta och hur många KH det innehåller. Jag tycker att man ska få äta lite efterrätt men den ska vara LCHF i mitt fall.

Kommentarer

 • 3 december 2012 08:42
  SandyC
  Det är så man gör sin livsstilsförändring, genom att lära sig både av det man gör bra och det man gör dåligt. :)
 • 3 december 2012 08:17
  UNNAMIG-monstret är en lurig en!
 • 3 december 2012 06:51
  gittan52
  Visst ska vi unna oss något gott, men det ska vara något som är snällt mot våra kroppar :)
 • 3 december 2012 15:22
  Ja, jag har aldrig känt så här förut, jag menar varit så (mål)medveten så något har hänt vilket känns spännande.

Logga in för att skriva en kommentar.