icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
17 november 2012 16:27
2

IGÅNG

Japp, äntligen har jag bestämt mig och startat med diet. Har ju haft hemska år på slutet, trots att jag ätit ganska bra, ätit xenical och minskat på socker och kolhydrater har vågen gått uppåt. Bra att jag sparat min startvikt här 2009 på 90 kilo så att jag verkligen ser att det är sant. Diabetesen som diagnostiserats sista året har såklart inte hjälpt mig och insulinkänsligheten är helt åt skogen. Nu har blodsockret varit stabilt sista månaden vilket är premiär men så behöver jag mängder med insulin också 74 enheter till natten och 22 på dagen. Ja, nu har jag kört på sedan fredagen, har lite problem med startvikten då vågen är helknäpp visar 3-4 kilos differens...bad maken köpa ny men den gick ju bara till 110.SUCK Nåväl måttbandet visar säkert resultat. Har himla ont i huvudet utan kolhydrater, är trött och har ännu mer ont än vanligt så jag kan inte säga att det är en enkel start.

Kommentarer

  • 18 november 2012 13:54
    Hej ! Tack för ditt intresse, det blev jag glad av. Jag blev också inspirerad av din viktnedgång då du hade ditt friår. Hoppas du hittar ett bra jobb framöver, håller tummarna. Jo, jag har tidigare ätit GI och då använt mig av rivstarten vilken ju blir LCHF, alla begrepp är snurriga. Jag gör samma sak nu. Förstår jag dig rätt om du äter lågkolhydrat men inte så¨å mycket fett? Tänker inte äta LCHF under en längre period då jag har haft svåra proppar i lungorna och hjärtsvikt samt att min mamma hade en stor hjärnblödning när hon var 60. Vet att forskningen går isär om blodfetter men jag vill vara säker och därför får det bli GI med mindre kolhydrater och mindre mättade fetter. Låter roligt med vågen det var ju ett av dina mål, det tror jag att jag plankar av dig.
  • 17 november 2012 19:10
    gittan52
    Är det LCHF du syftar på med din diet? Jag googlade på EDS för att på ett ungefär förstå vad som drabbat dig. Jag har ätit enligt LCHF under dryga året men pendlar nu lite mellan LCHF och LC. Hoppas du provar dig fram till vad du mår bra av, inte bara viktmässigt utan också med tanke på ditt handikapp. Jag investerade nyligen i en ny våg, skitdyr men rolig för ett prylfreak, Withings WIFI. Alt förs över till en hemsida och till mobilen om man installerad en gratisapp. Jättekul och det verkar vara justa värden från vågen också.

Logga in för att skriva en kommentar.