icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
2 juli 2018 15:30
6

Första månaden avklarad - Utan Insulin nu!

Ja så har det gått en hel månad och nu rullar det på av bara farten. Fortsätter minska i vikt och omfång, väger nu 112.8 , startade på 120 kg 27/5 och har minskat 6 cm i midjan vilket känns och syns.

Jag började med blodsockerdiet på 800 kcal men jag vande mig inte vid det utan jag var hungrig och trött ungefär samma som jag gjort med måltidsersättning i januari vilket bara blev jojo för mig.

Har nu använt mig av MD GI Rivstart och där är många av recepten LCHF så sista 2 veckorna har jag kört måttlig LCHF, äter lite mer grönsaker, lite bönor och mer avocado, nötter och olivolja för att inte äta så himla mycket mättat fett då jag äter blodfettssänkande men mer fett blir det ju trots allt, får se i augusti vad värdena visar. 

Mår himla bra på kosten och fettförbränningen håller mig mätt blir inte sugen mellan målen kan också vänta med frukost och äta brunch om jag vill.

Största vinsten är att jag nu HELT slutat med Insulin både dag och natt från att ha tagit 25 Enheter varje måltid ska bli så roligt att få se sitt långtidsblodsocker för jag måste nypa mig i armen varje gång jag kollar sockret.. Har fortsatt lite högt fbls på morgonen från 6.1 till 6,9 men det finns ett gryningsfenomen som spökar har jag förstått och diabetessköterskan säger att jag inte behöver ta insulin och fbls har sjunkit under dessa 2 veckor. OTROLIGT!

Idag är det toppenfint här och vi ska åka tillbaks till torpet och måla gamla fönster och njuta med god bok och massor av vila !

Ha det bra

Gillar

Kommentarer

 • 2 jul 2018 16:16

  Hurra hurra hurraaaa! Så himla glad för din skull fast vi inte känner varandra!☀️

 • 2 jul 2018 18:49
  Molnbär

  Oj vilka spännande resultat, grattis!

 • 2 jul 2018 22:07

  Grattis! Vilken hälsovinst! 

 • 3 jul 2018 06:23
  Arrietty

  Enastående! 

 • 3 jul 2018 12:23
  babs2

  Härligt! Bra jobbat!

 • 3 jul 2018 16:14

  Tack alla som peppar mig !  

   

Logga in för att skriva en kommentar.