icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
13 juni 2018 14:52
8

En vecka till - känns o syns!

Japp , då är det 10 dagar sedan jag startade diet. Har följt blodsockerdiet och GI Rivstart menyer kombinerat med max 1000 kcal per dag vilket funkat ganska bra jag har legat mellan 1100 och 800 kcal. Så då borde ju vikten rört på sig men den är samma idag som förra veckan tom 2 hg mer. Har såklart tränat lite men tror det hellre är vatten och det har funkat medi kroppen som spökar, står på vätskedrivande men åt lite mer KH igår.

Däremot har centimetrarna rasat, 6 cm på 10 dagar och det både känns o synswink så att det försvinner fett på rätt ställe är toppenbra och det är jag stolt över!

Gjorde en dum grej imorse, jag har hjälp av assistenter pga handikapp och hon hade gjort iordning havregrynsgröt vilket jag ätit förr tillsammans med ägg till frukost, så jag åt och tog vanlig insulindos som jag haft även tidigare men blodsockret rusade iväg till 11.4 vilket är knepigt då jag tog samma insulindos som förr. Det var likadant förra veckan då jag åt gröt, tänkte det kanske var en tillfällighet då men så är det alltså inte. Det är synd då jag gillar den frukosten men fär testa om bovete eller korn är bättre samt mängden såklart, det blev en stor portion idag eller så får jag vänja mig vid nya rutiner.....

Har vilodag idag då jag o maken hjälpte vår dotter att måla o skrapa igår har MYCKET ont överallt men så är det ju med min sjukdom, EDS att det kommer surt efter och man måste begränsa sig men ibland offrar jag mig och det är ju både bra och dåligt såklart!

Ha en bra dag! Här kommer en bild på Bosco som inte lever nu men minnena är kvar och piggar upp!

7e81da31-59eb-4a66-a738-968d5eea1bdd.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 13 juni 2018 15:57
  MagganD

  Med gi-rivstart kan det nog vara gröten som drar iväg blodsockret, ja. *ler*

  Kul med så tydliga resultat! Klokt att väga sig, men jag själv är dålig på det. blush

  Grattis och fortsatt lycka till!

  Jag känner förresten igen det där med surt efteråt. En väninna har både fibro och lite annat, men älskar att fixa i trädgården. Det händer att hon blir liggande i dagar om hon inte tar det väldigt lugnt. Så trist att se... heart

 • 13 juni 2018 18:20
  paloma

  Synd att du inte kunde äta havregrynsgröt, det äter jag varje morgon när jag inte är på resande fot. Jag kan längta efter min gröt med äppelmos eller lingonsylt🙂

  Jag har också värk och vet hur det kan bli om man förtar sig.

  Söt hund!

 • 13 juni 2018 20:29
  Monqi

  Jättebra jobbat! Ibland syns det inte på vågen av olika orsaker, men när det syns så tydligt på måtten så får man ju ändå kvitto på att det gått bra! laugh

  Å så fin hund...schäffer? Jag växte upp med schäffrar, helt underbara, men sen i sena tonåren utvecklade jag pälsdjursallergi crying 

  Jag har hypoglykemi, och brukar äta havregrynsgröt med russin, det har alltid gått bra, men en dag blev jag jättedålig efter nån timme, förstod först ingenting, men sen kom jag ihåg att jag kände mig sötsugen och hade tagit ca dubbla mängden russin, det gick visst inte alls...jag lär mig hela tiden.

  Förstår dig så väl, med kroppen, man vill så gärna, ibland tänker jag att det går nog bra idag, känner mig superstark, men att man nog inte är det visar sig ju inte förän efteråt... har fibro, skolios, artros mm men ibland går det bra och ibland blir man utslagen nån dag efteråt.

  Du är duktig som kämpar, bra resultat trots vågen, kram heart

 • 13 juni 2018 21:36

  Tack alla för Era kommentarer!  Jag vet ju inte riktigt varför havregrynen ställer till det så, är ju en hel vetenskap med diabetes och jag har ju kunnat sänka insulinnivåerna men måste nog vara mer försiktig med KH havregrynsgröt har ju GI på 61 så det är såklart lite högt men har ju tålt det förut. Är ju recept på gröt i GI och Michael Mosleys blodsockerdiet , vill ju alltid ha svar på allt, gillar vetenskap så får klura vidare.

  Älskade Bosco var en hittehund från Irland, gatukorsning, född på gatan i Dublin....såg både pitbull och greyhound i honom men mer älskvärd hund har vi aldrig haft och kommer aldrig att fåheart Har en liten västgötaspets nu, Maggan som vi tog som omplacering och hon passar perfekt för oss nu i vardagen men saknar en stor hund, har också haft schäfer som fodervärd han blev polishund det var tider det att träna en brukshund, jättekul att få ha gjort den resan...

  Senast uppdaterad 13 juni 2018 21:40

 • 13 juni 2018 22:41

  Saknar med hund, har en nu som hundvakt åt, är lydig och snäll när jag är sälv med honom, men för vaktig när andra är med frugan går det bra med, men han nyps när han inte får bestämma över andra ett otyg och kräver mycket av mig så det inte sker några olyckor.

 • 13 juni 2018 22:47

  Bra av dig att ställa upp iallafall. Kräver mycket uppmärksamhet förstår jag, jobbigt när man inte känner sig säker ! 

 • 14 juni 2018 08:50

  akleja

  Kul att du också prövar blodsockerdieten , jag är ett stort fan av den wink

  ang ditt blodsocker så kan det ju vara så att kombinationen av att du reagerar på gröten OCH att du i övrigt nu äter strikt ( dvs inget blodsockerhöjande) gör att gröten får ett kraftigare utslag än vanligt , det är som kroppen passar på och suger åt sig allt när något kommer som i vanliga fall har fungerat , men som nu är det bästa ( sämsta ) alternativet för blodsockret att reagera på.

 • 14 juni 2018 15:12

  Ja det är fascinerande hur kroppen reagerar och jag hoppas att i förlängningen mina värden förbättras mer, jag har haft diabetes i 10 år med höga doser insulin och tabletter och har mestadels rejält med bukfett o fettlever så jag måste ta tag i det nu. Idag åt jag chiapudding med kokt ägg och lite papaya och det gick jättebra.

  Jag ska anstränga mig mer att följa blodsockerdieten så att jag får en ren rivstart.  Kul att det gått så fantastiskt bra för dig 8 veckor och fantasiskt att få långsemester, inte alls avundsjuk...:)

Logga in för att skriva en kommentar.