icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
18 november 2012 14:14
8

Dag 3 - nu rullar det

Ja, äntligen har den HEMSKA huvudvärken nästan försvunnit, då vet jag att jag gjort rätt iallfall, började tvivla igårkväll om jag skulle fixa detta, provade med frukt, te med honung och nötter, fett och ost och, och, och... Idag är det mycket lugnare och har inte samma sug efter mat vilket är befriande. Måste påminna mig själv att äta var tredje timme. Synd att min våg inte funkar men 1 cm i midjan skiljer det och jag känner att det stramar upp sig även om det mesta nog är vatten, får springa på toa jämt och det är kolhydraternas lager som försvinner har jag förstått. Jag äter GI i rivstart, har en bok av Ola Lauritzon men det blir LCHF i praktiken alltså att äta fas 1 enligt menyerna. Tänker nog fortsätta blanda de två framöver men är lite osäker tror att en balans är bra, min kropp har haft flera proppar i lungorna och hjärtsvikt samt fettlever så jag vill inte följa strikt LCHF under en längre period fast jag vet att vetenskapen går isår och att många mårt toppen på LCHF. . Måste också få lite fart på viktnedgången så det får också styra. Har beställt lite böcker bland annat denna: [LANK]http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172411694[/LANK]

Kommentarer

 • 18 november 2012 16:13
  Ja det är ganska bra att ha ett utbud att välja mellan. Får prova vad som funkar denna gång.
 • 18 november 2012 14:29
  gittan52
  Det gäller att hitta den kost som fungerar bäst för var och en. Hoppas detta kommer att fungera bra för dig. Kul att du mår bättre idag !
 • 18 november 2012 19:07
  anna54
  Bara du äter färre kalorier än vad du gör av med så blir det viktminskning. Oavsett metod.
 • 18 november 2012 22:23
  Jo det ska vara så men för mig har det inte fungerat så bra. Efter att jag fått diabetes har jag ätit bra och mindre kalorier och mer långsamma kolhydrater men har stått still så nu måste jag ändra metod. Tror det har med massa faktorer att göra men ska bli roligt att se om det blir skillnad nu.
 • 24 november 2012 15:07
  Den boken ska vara bra! Ställ in hormonerna istället för att plåga dig ner i vikt nu istället. ;-)
 • 24 november 2012 15:15
  Ja, nu har jag läst boken och den var JÄTTEBRA, kort och koncist med ett bra språk förklarar han vetenskap och teori om diabetes och hur LCHF kan förbättra både hälsan, diabetesen och vikten. Jag har nu efter en vecka minskat måltidsinsulinet med 20 % och basinsulinet med 5% och blodsockret har sjunkit dramatiskt, OTROLIGT bra.
 • 24 november 2012 15:17
  Härligt! :D
 • 19 november 2012 04:29
  anna54
  Lycka till Akleja. Och vilken söt hund!

Logga in för att skriva en kommentar.