icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
20 november 2012 14:18
4

Blodsockret är knasigt, ngn med erfarenhet?

Äntligen har även jag gått ned i vikt efter 5 dagar om min våg visar rätt 2 kg men måttbandet visar -4 cm så det är roligt. Vet sedan tidigare försök att det brukar minska 1 kg på 1 cm ungefär i min midja då allt fett sitter där... Har en sämre dag idag men har också sovit dåligt inatt, glömde min medicin igårkväll så hade extra ont inatt. Sedan är det knas med bls är insulinbeh diabetiker och äter nu LCHF och enbart 20-25 g kolhydrater per dag så mitt bls har gått ned och jag har minskat på både långtidsverkande från 74 till 70 enheter till natten och kortidsverkande från 24 till 20 enheter till målen men har haft en tendens att ligga lite väl lågt i socker under dagen ned mot 4 så därför blev jag förvånad idag då jag efter frukost mådde dåligt och trodde jag hade lågt socker men det var högt 10 istället. Tycker detta är konstigt, kan det vara för att fettförbränningen satt fart nu och därför bildas mer glukos?

Kommentarer

 • 20 november 2012 16:54
  Tack, har läst på lite mer och att man kanske behöver mer kolhydrater om man har typ 1 , nu har jag en osäker diagnos då jag hade socker som barn så jag testade med en knäckemacka med smör och ost och då sjönk bls till 3,8 efter 2 timmar. Inte lätt dethär. Ja jag ska prata med diabetessköteskan imorgon.
 • 20 november 2012 18:15
  gittan52
  Visst ska du prata med din sköterska, men kolla gärna denna länk också: [LANK]http://www.kostdoktorn.se/typ-1-diabetes-lchf-och-t-trojor/[/LANK]
 • 20 november 2012 16:46
  Tycker det låter som något du borde diskutera med din läkare. Grattis till dina två kilo. Bra jobbat!
 • 20 november 2012 16:55
  Låter som en bra idé. Ha en fortsatt trevligt kväll!

Logga in för att skriva en kommentar.