icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
5 mars 2014 14:39
1

Blodsockerbalans

Är så himla glad att mitt blodsocker reagerar bra på dieten, är typ2 diab med tabletter och insulin men har nu varit utan måltidsinsulin 2 dagar och minskat dosen till natten med hälften. Är själv förvånad att det går så bra fast jag äter kolhydrater till tre av de sex måltiderna. Har ju ätit LCH tidigare och då kan man mer förstå att det fungerar rent logiskt men nu blev det extra, extra jättebonus! Det gör att det finns lite hopp för mig att kunna bli friskare och att jag trots allt måste ha lite insulinproduktion kvar. Jippie!

Kommentarer

  • 5 mars 2014 16:19
    Så trevligt. Lchf har hjälpt många till mindre insulindosering och till och med att somliga kunnat upphöra med det. Jag har en äldre syster som har typ-2 diabetes och hon får olika råd från dietisten som jag också anammar. Till exempel att bananer som är gröna innehåller mindre kolhydrater. Låta kokt potatis kallna så omvandlas mycket av stärkelsen mm. Lycka till framöver.

Logga in för att skriva en kommentar.