icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 50 år, pensionerad barnmorska och djur och naturvän. Har blivit handikappad av min EDS (Ehlers-Danlos Syndrom) och måste använda permobil eller krycka på korta sträckor sedan 10 år och därmed har vikten rusat iväg på grund av läkemedel, inaktivitet, stress och depression. Har nu problem med alla organ som hjärta, lever och njurar och är allmänt multisjuk. Äter nu LCHF kost med lite mer grönsaker och lite bönor.
21 december 2012 21:39
7

1 månad - Utan insulin på dagen nu -plus en massa annat...

Så har första månaden passerat med raketfart. Har nu ätit LCHF en månad. Första veckorna testade jag mig fram lite från olika menyer och pluggade samtidigt relevant litteratur i ämnet. Bestämde mig för att äta [FET]max 25 g kolhydrater [/FET]fram till jul för att se hur det påverkade vikten då jag stod stilla i början av perioden. Nu har jag gått ned 2,4 kg på fyra veckor så det blir alltså 0,6 hekto per vecka vilket är jättebra för att vara mig med alla mina 39 tabletter med olika läkemedel varje dag samt att jag sitter i rullstol och har begränsad rörelseförmåga. JAG ÄR STOLT OCH GLAD ! dessutom har jag minskat 9 cm i midjan, 2 cm över stussen och massor under hakan, dumt att jag inte tog ett halsmått, ska göra det nu. Sedan var det blodsockret och insulinet då...Vilka makalösa resultat. Klarar mig utan det snabbverkande insulinet på dagen nu. Ligger ändå jättebra i blodsocker mellan 4 och 6, oftast under 5,5. Har minskat det långsamma insulinet till natten från 74 enheter till 50, fortsätter minska några enheter varje dag. Det är helt otroligt, har inte heller legat för lågt på länge bara jag äter tillräckligt med fett går det bra. Läste boken, [FET]Diabetes Inte av Lars-Erik Litsfeldt [/FET]i början av kostomläggningen men trodde aldrig att det skulle gälla mig, att man kan få så fantastiska resultat på så kort tid hade jag aldrig kunnat drömma om. Jag förstår att mycket av mitt fett är "låst" av insulin och att det kan ta längre tid för mig att gå ned i vikt på grund av detta. Sedan går det mer och mer upp för mig hur sjuk jag varit det sista året och också vilken tur att jag bestämt mig för denna förändring, att det är det enda rätta jag kunnat göra för att hjälpa mig själv må bättre. Har läst [FET]Matrevolutionen av Andreas Eenfelt [/FET]flera gånger, boken passar mig perfekt som vill läsa mycket fakta och här får man både både skrämmande och bekräftande bitar. [FET]Så summa summarum har jag redan....[/FET] [FET][PUNKT]Gått ned 6 hekto i veckan [PUNKT]Minskat 9 cm i midjan [PUNKT]Slutat med snabbverkande insulin [PUNKT]Minskat det långsamma insulinet med 32% [PUNKT]Förbättrat min sömnkvalite [PUNKT]Förbättrat min psoriasis [PUNKT]Sänkt mitt blodtryck och puls [PUNKT]Mindre ont i bäcken,ländrygg och axel.[/FET] Ja, gissa om jag kommer att fortsätta med denna kost?

Kommentarer

 • 22 december 2012 07:44
  gittan52
  Vad underbart att kroppen reagerat så bra på din kostomläggning!
 • 21 december 2012 21:42
  valnöten
  grattis!! Låter helt fantastiskt, Passande julklapp kanske :)
 • 4 januari 2013 09:24
  Så kul att läsa! :-)
 • 21 december 2012 21:42
  valnöten
  grattis!! Låter helt fantastiskt, Passande julklapp kanske :)
 • 21 december 2012 22:34
  piagus
  Vad coolt! jag har just börjat och jag hade en liten svag förhoppning att min psoriasis skulle bli bättre, har liksom inte läst något om det. Härliga resultat du bjuder på.. Kraaaaaaam/ Pia
 • 21 december 2012 23:16
  Tack för era kommentarer! Ja, det med psoriasisen kom på köpet, har nästan inte behövt cortison till mina armbågar och hårbotten. Förstår principen att inflammationer i kroppen avtar men häftigt att se resultaten!
 • 23 december 2012 05:10
  anna54
  Vad fantastiska resultat på så kort tid [FET]Akleja.[/FET] Så roligt att läsa. Grattis.

Logga in för att skriva en kommentar.