icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En ny dag - nya möjligheter

Nyss fyllda 50 med många kilos övervikt. Till sommaren ska i alla fall minst hälften av fläsket vara väck, det är mitt delmål. Kör med LCHF sen 28 januari, efter att ha tryckt in rejäla portioner av födelsedagsmiddag och tårta. Gubben hänger med och är förvånansvärt positiv till nya matvanor. Traktordäcket kring magen ska ner till en bilring och därefter till en cykelring....
21 februari 2013 16:05
5

Sanningen idag - en kalldusch

Imorse när jag kom ut från jobbet var det -14 grader!! Brrr....Naturligtvis hade jag tagit min tunnare jacka - nya vårjackan - så jag fick hacka tänder ett tag. Väl hemma så började jag göra i ordning frukosten. Måttbandet låg på bänken bredvid och jag kunde inte låta bli...till min fasa såg jag att det gick åt mer måttband än för ett par dagar sen. 9 cm hade förvandlats till 5 cm minus. Kanske pms-svullen....men då bestämde jag mig: VÅGEN. Jag skulle kliva upp på vågen för första gången sen slutet av -80 eller början av -90. Jag vet med mig själv om att jag har förnekat att det varit så illa som det egentligen är: JAG ÄR EN FETKNOPP...bannade Fläsk Fia, som Martin Ljung sa i en sketch. Jag väger drygt 10 kg mer än vad jag erkänt. Våg-jv-eln stannade på 111,6 kg. Trodde att jag skulle börja gråta, men jag är endast så jädrans besviken på mej själv som man bara kan bli. Att jag inte började gråta beror nog bara på att jag har kört igång och skärpt till mej om vad som jag stoppar in i "kakhålet". Hittills är jag stolt över att jag kunnat låta bli det jag har hemma. Vad är det då?? Jo, det är ett par stora cola-flaskor. Fyra stora chokladkakor (eftersom Ica Maxi sålde dem för 10 kr st) och så har jag kakor kvar från min födelsedag. INGENTING har jag varit sugen på och jag kommer inte att vidröra detta heller. Fan, nu har jag ännu längre väg att vandra än vad jag räknat med. Nu kommer jag förmodligen inte att kunna nå mitt delmål till sommaren, att ha de jeans som hängt i garderoben i tio år. Antar att jag vägde runt 80 kg när jag hade dem senast. 30 kg till sommaren...näe,...jag kommer nog inte att nå dit. Men nu ska jag inte vara pessig, utan får väl bli till att gasa ännu mer. Jag ska väga mej en gång per vecka. Det får bli på söndagarna. Tror att jag kommer att hoppa över kommande söndag, eftersom det ligger så nära inpå. Så här i början vill man ju inte ha motgångar. Blir så himla imponerad av er som går ner flera kilon första veckan...Nu vet ju inte jag viktkurvan sen januari eftersom jag vägrat vågen. Dock har byxarselet på jobbarbyxorna börjat hänga. Om det är pga de håller på blir utslitna eller annat, det vet jag inte. Skärpet i brallorna är fortfarande i samma hål, har inte haft lyckan och snäppa in ett hål än. I kylskåpet finns en ny produkt som jag inte tidigare gillat: Keso. Jo, kesokaka har jag kunnat äta. Men inte äta keso rakt av. För mig är keso lika med muminfärs...malt mumintroll. MEN jag ska göra nytt försök. Vem vet, det kanske blir en favorit... Ha en bra fortsättning på torsdagen.

Kommentarer

 • 21 feb 2013 16:10
  utter
  Pepp! :)
 • 21 feb 2013 16:30
  freiia
  Mumifärs, så bra den snor jag :D Vi hejar på dig, räkna inte bara kilo utan känn hur du mår.
 • 21 feb 2013 16:33
  Tack för pepp:ningen!! Jag behöver det..tack,tack...Å sno gärna muminfärs - men inte så barn hör bara!!! ;-)
 • 21 feb 2013 19:10
  TESUO
  Blanda keson med hackat ägg och lite salt. Jättegott!
 • 21 feb 2013 20:39
  SuperK
  Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.