icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En ny dag - nya möjligheter

Nyss fyllda 50 med många kilos övervikt. Till sommaren ska i alla fall minst hälften av fläsket vara väck, det är mitt delmål. Kör med LCHF sen 28 januari, efter att ha tryckt in rejäla portioner av födelsedagsmiddag och tårta. Gubben hänger med och är förvånansvärt positiv till nya matvanor. Traktordäcket kring magen ska ner till en bilring och därefter till en cykelring....
25 februari 2013 19:31
7

Recept på Kesokaka

Här kommer mitt recept på kesokaka. Har haft receptet i säkert 20 år och har tidigare gjort på socker och mjöl som står i receptet, men nu då jag gått över till lchf så har jag bytt ut. Skriver det jag bytt ut till inom parentes. Sen får ni själva laborera som ni tycker... Jag äääälskar denna kesokaka och tycker att den är bra mycket godare än Frödinges Ostkaka. ½ dl hackad sötmandel (mandelmjöl) 4-5 ägg (tar 5 ägg om de är små) ½ dl socker (stevia) ½ dl mjöl (kokosmjöl) 2 dl mjölk 500 g keso 4 droppar bittermandelolja (kan bytas ut mot valfritt, ex kardemumma) Gräddar på 175 grader tills kakan blivit gyllenbrun, cirka 30 min. ````````` ```````````` Såg även ett recept på nätet om lchf-kesokaka, men jag har inte provat nedanstående recept. Dock är de så pass lika, att det spelar nog ingen roll vilken man gör efter: 4 ägg 500 g keso 3 dl vispgrädde 3 msk hackad sötmandel 3-4 droppar bittermandelolja ev 2 msk sötningsmedel Blanda ihop alla ingedienser och häll i ugnsfast form. Grädda i 200 grader 30 minuter, tills den "stannat"

Kommentarer

 • 25 feb 2013 19:44
  låter gott detta måste prövas :-D
 • 25 feb 2013 20:04
  Halfdevil
  Har alltid varit nyfiken på kesokaka fast jag egentligen inte gillar keso, men ostkaka är så himla gott, så ska testa ditt gamla recept. :)
 • 25 feb 2013 20:40
  Åh tackar så mycket! Skall göra detta nån kväll nu i veckan. =)
 • 25 feb 2013 20:46
  Nu slår du an en drös strängar hos mig! :-) Som smålänning och uppväxt på ostkaka vill jag nog allt påstå att inget slår äkta vara! Frödinges är inte äkta ostkaka, som ostkakefetischist vill jag absolut slå ett slag för Vrigstads ostkaka men eftersom den kommer från ett lokalt litet mejeri i småland kan den vara svår att hitta. Fast den är hundra gånger godare är Frödinges (som inte är god f ö, alldeles för massproducerad och platt i smaken) :-) Men kesokakan är ett dugligt substitut och jag snor definitivt receptet (tack för det!) eftersom det är mycket enklare än att göra "på det riktiga sättet". :-)
 • 25 feb 2013 21:06
  Har aldrig ätit äkta ostkaka, så du har säkert rätt LadyG...att äkta småländsk ostkaka smakar bäst...Måste prova om jag kommer till småland nångång i sommar ;-) Just nu känner jag doften av min, som gubben tog ut från ugnen. Själv har jag legat och sovit nån timme. Nu ska jag ut å jobba i natt. Tjingeling!
 • 25 feb 2013 21:09
  Åh vad du har missat! Jag hoppas du kommer till småland någon gång och får smaka den äkta varan :-) Ha det så trevligt på jobbet! :-)
 • 25 feb 2013 21:57
  Den måste jag prova någon dag.

Logga in för att skriva en kommentar.