icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En ny dag - nya möjligheter

Nyss fyllda 50 med många kilos övervikt. Till sommaren ska i alla fall minst hälften av fläsket vara väck, det är mitt delmål. Kör med LCHF sen 28 januari, efter att ha tryckt in rejäla portioner av födelsedagsmiddag och tårta. Gubben hänger med och är förvånansvärt positiv till nya matvanor. Traktordäcket kring magen ska ner till en bilring och därefter till en cykelring....
22 februari 2013 02:12
5

Premiärmåltid - muminfärs med ananas/passion

Jag är ingen fantast av Keso, eller muminfärs som det också numera kallas...fast det får man nog passa sej för att säga när barn hör på. Men idag köpte jag en keso ananas-passion för att ta med till jobbet nu i natt. Tänkte att man blir äldre och smaklökarna ska ha mognat...men icke...det var ingen favorit kan jag säga. Men jag är envis, mitt nya liv har börjat så jag får träna på att lära mej gilla keso. Jag har lärt mig tycka om svarta oliver, så det ska nog gå med keso också. Fast jag är väl ingen ost-människa egentligen. Åt "barnost" typ milda ostar som edamer och drabant tills jag var 25. Har avancerat till stark prästost och har lärt mig gilla brie...bara jag får ta bort det där vita äcklet runt om...stark prästost och västerbotten, de är goda. Mögelostar? Åh fy sjutton! Nej tack. Jag kommer aldrig att glömma min första pizza. Var väl 11-12 år och skulle hälsa på farmor och farfar samt kusin i Stockholm. Min kusin och jag skulle gå och äta pizza, där hennes mammas pojkvän jobbade. Pizzerior var inte vanliga, tror inte att de hade kommit till vår stad än. Mamma förklarade vad det var. Nåväl, inne på pizzerian beställde jag en capricciosa. In kom en stor pizza full med smält ost. Det vände sej i magen på mej. Smält ost var det äckligaste jag visste, så jag åt kanterna och lämnade resten. När Arne, som servitören hette, hämtade tallrikarna så tittade han på mig, lade huvudet på sned och sa: "Oj, oj...du kommer aldrig att bli stor du". I nästan en månad har jag låtit bli allt vad smörgåsar och bröd heter - nada vete, råg eller annat. Jag saknar det inte heller....å gla för det är jag. Men nu börjar jag få lite panik, för tänk om vågen vägrar peka nedåt. LCHF kanske inte passar mej?? Ja, ja, nu ska man inte måla fan på väggen i förväg.... men hallllåååå Arne - var finns du idag??? Jag har visst blivit stor och jag väger nästan som en lätt lastbil...

Kommentarer

 • 22 feb 2013 06:59
  : D muminfärs.
 • 22 feb 2013 06:29
  Jyskan
  Är ingen keso älskare heller.. Men börjar lära mig! Prova göra lchf plättar med keso och färska hallon. Mums! Pepp pepp! :)
 • 22 feb 2013 08:16
  utter
  Haha, du får ringa Arne! ;P
 • 22 feb 2013 10:12
  Keso med grillkrydda på - helt OK!
 • 22 feb 2013 15:56
  Usch för keso! Jag har förätit mej på keso för några år sedan när jag gick på Cambridge. Då åt jag keso på kvällarna smaksatt med vanilj och frukt. Så idag så köper jag aldrig keso, blir illamående bara jag läser att det ska vara i ett recept.

Logga in för att skriva en kommentar.