icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
En ny dag - nya möjligheter

Nyss fyllda 50 med många kilos övervikt. Till sommaren ska i alla fall minst hälften av fläsket vara väck, det är mitt delmål. Kör med LCHF sen 28 januari, efter att ha tryckt in rejäla portioner av födelsedagsmiddag och tårta. Gubben hänger med och är förvånansvärt positiv till nya matvanor. Traktordäcket kring magen ska ner till en bilring och därefter till en cykelring....
25 februari 2013 13:08
3

En helg med lite fusk...

Ja, så var denna helg över och nu är det måndag igen. Veckorna går snabbt men vikten verkar hålla sig kvar som fastsvetsad. Sen den 28 januari har jag varit benhård och inte fuskat alls, men nu i lördags så var det första gången jag bröt mot mina egna regler. Jag var ner på stan och lyssnade på ett lokalt band som spelade och det slank ner några öl... men jag har faktiskt inte dåligt samvete för det. När var jag ut senast, tänkte jag, jo det var i höstas. Så om jag inte varit ut på galej sen i höstas, så var det banne mej högtid nu. På nattkröken när jag och gubben skulle hem, så fick jag dra honom förbi alla korvmojjar och restauranger. Han skrek efter hamburgare, men jag sa att det blir inget!! Dock blev det en knäckemacka med korv då vi kom hem, men jag är övertygad om att det var nyttigare än ett hamburgermål med pommes på Mc Donalds. Nu dröjer det igen innan det blir till att förlusta sej igen, så jag tar nya tag nu. I söndags drog gubben på sej förklädet och gjorde en gratäng (blomkål, korv och rökt skinka). Han kokar blomkål för glatta livet. Men det är gott...blomkålsmos har blivit en favorit. I veckan gjorde jag också blomkålsris och det gick hem det med! Vi har sagd adjö till det vita riset för många år sen, men med nya favoriter så har det heller inte blivit så svårt att säga adjö till bulgur heller. Själv gjorde jag i ordning en stor kesokaka igår. Den har jag skurit upp i bitar och ligger nu nära till hands i kylskåpet. Kesokaka är ju såååå gott! En klar favorit. Näe, nu ska jag ta itu med att göra en cole slaw. Också en favoirt sen många år, 1992/1993, då vi var i Australien och jag smakade på detta för första gången. Ska göra en bytta som får stå kallt i kylen, för då klarar den sig ett bra tag. Vägningen låter jag bli fram till på söndag. Är mest orolig för att jag inte fortsätter att gå ner mer, utan att det stannar upp. Men vi får se, håller i alla fall tummen och ska jobba på för att vågen ska peka neråt.

Kommentarer

  • 25 feb 2013 14:13
    Har du hittat receptet på kesokakan här på MD, eller var kommer det ifrån? Skulle gärna vilja testa.
  • 25 feb 2013 18:51
    Har ett recept sen tidigare som jag kan lägg ut...í det står att man ska ha en halv deciliter mjöl, men det bytte jag ut mot mandelmjöl. Kakan blir inte lika hållfast, dvs smular, men det gör inte så mycket tycker jag...Ska leta på receptet och lägga ut.
  • 25 feb 2013 20:28
    Åh det tar jag tacksamt emot! Jag gillar verkligen keso!

Logga in för att skriva en kommentar.