icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
14 January 2019 08:16

Nytt år, nya tag

10 kg ska bort till midsommar, det är mitt mål när det gäller vikten.

För att bli medveten om vad jag äter kommer jag fotografera allt jag stoppar i mig. Det gör att jag måste hejda mig innan jag tar den första tuggan och jag hinner reflektera över varför jag äter. Det tror jag är nyckeln till mitt överätande, att förstå varför jag äter; vad jag äter och varför just då.

Ett kokt ägg hann slinka ned till frukost utan att jag hann fotografera! Det lär bli en utmaning att hejda sig. Men min "kallgröt" (overnight oat) kom med på bild. Det är världens enklaste och bekvämaste frukost. Det är inget för LCHF:are men kan passa GI:are om man väljer fullkornshavre.

Recept på kallgröt

Blanda 1 dl havregryn med 1 dl juice och låt det stå till sig under natten, eller i alla fall ett par timmar.

b713aab3-32e7-4fd3-b032-5cb9be847632.jpg

Välj t.ex. äppeljuice och krydda med kanel. Jag valde en röd juice med hallonsmak. Vill man ha mer fett (och mer kalorier) passar det utmärkt att servera gröten med hackade nötter. Det passar även bra att servera bär, frukt eller sylt till om man vill (men tänk på sockerhalten).

186 kcal / port
fett: 3 gram
​protein: 5 gram
kolhydrater: 30 gram

Mmmmm, gott!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.