icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
14 mars 2019 08:49
1

Minus på vågen

Det har varit en hektiskt vecka och jag har varit sååå trött på kvällarna. Inte orkat fylla i det jag ätit i matdagboken på flera dagar men försökt att i alla fall skriva upp maten på papper/telefonen i stora drag för att inte tappa kontrollen. När jag vägde mej i tisdags så stod i alla fall vågen på ett kilo mindre!! 83,1kg. Jag blev jätteglad! Behöver verkligen det för att behålla motivationen. Skrev in vikten först idag och det är en härlig känsla att se kurvan på diagrammet gå nedåt! Hoppas hinna skriva in maten några dagar nu. Bara genom att skriva ner det så kan jag inte vara "glömma bort" vad jag ätit och det är svårare att fuska när jag ser tillbaka på dagen och inser att det inte alls finns utrymme för det. Känner dock ingen skillnad på mina kläder ännu. Tvärtom tycker jag nästan att jag känner mej rundare om magen. Tror det beror på att jag inte haft så lösa kläder och att jag då ser mer hur jag egentligen ser ut. Har blivit mycket mer medveten om hur mycket jag väger och att jag behöver göra något åt det. 

En sak jag också börjat att prioritera är sömnen. Ett tag slarvade jag och när jag ställde klockan var det ofta bara mellan fem och sex timmar tills jag skulle upp. Men läste sen om sömnen, att man behöver minst 7 timmar för att fungera optimalt och försöker nu sova ordentligt när jag kan. Det är också positivt för vikten. Jag har mer ork och mår bättre. Faktum är att när jag är trött så behöver jag mer sött för att hålla mej igång. 

Just nu är jag inne i en lite motig period då flera saker inte alls går som jag vill. Tänker att jag behöver hålla i viktminskningen lite extra nu för att inte drabbas av dålig tankar som att "det är ingen ide" eller "jag är ändå för gammal" och så vidare. När jag känner mej hänging så vill jag gära tröstäta......Nej jag vill inte hamna i den fällan! 

Ny dag = nya möjligheter!

Gillar

Kommentarer

  • 14 mar 2019 08:55

    Att bli medveten om sin vikt kan vara jobbigt, plötsligt ser man sig själv på ett helt annat sätt. Det händer mig allt som oftast när jag går in i provrum t ex. Det måste ju vara fel på de speglarna tänker jag, för så ser jag väl inte ut?! Men jo, det gör jag nog. 

    Att vi äter sämre och mer sockrat när vi inte fått sova ordentligt och har sämre impulskontrol när vi är outsövda finns det ogtt om vetenskap som stödjer, sömn är superviktigt så bra att du tar hand om dig! Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.