icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
16 January 2019 07:05
8

Hur motiverar ni er ?

Jag vill ju verkligen gå ner i vikt, men att motivera sig är fruktansvärt svårt. Tidigare har jag inte vägt så mycket och då har jag märkt skillnad på kroppen välsigt tidigt i viktnedgången. Ibland redan efter två veckor kan jag ha märkt på både kläder och kroppen. Då är det betydligt lättare att hålla i. Nu när jag väger mer så kommer det ta tid innan det syns och känns. Säkert 4-8 veckor (om ens då) jag har ju ett mål ( att komma i en brudklänning i storlek 38!) I höst. Vilket ju i för sig är en morot 😁 delar ni in i olika delmål? Typ 2 kilo? 5 kilo? När ja ser vad ja har att gå ner känns de liksom övermäktigt och tungt (men ja håller i) jag är på dag fem :)

Gillar

Kommentarer

 • 16 Jan 2019 07:41
  paloma

  Det här med motivation är rätt viktigt när man väl bestämt sig för att gå ner i vikt, men det räcker inte att vara motiverad några månader. När man väl nått målvikt så slutar det inte där, för man måste fortsätta leva på ett nytt sätt.

  För mig som blev sjuk i giftstruma var det en stor motivation att ta tag i min vikt, och det har gått nästan 5 år sedan jag nådde min målvikt. Efter 4,5 år under målvikt så släppte jag lite för mycket på mina rutiner över en semester, och vips vägde jag 4 kg över målvikt.

  Det är inte jättelätt att gå ner de kilona igen, men sakta men säkert har jag lyckats gå ner det mesta igen.

  Så man måste nog hitta ett sätt att leva på som går att hålla resten av livet, inte bara under en bantningskur.

  Några kg i månaden blir rätt många till hösten, och 5 kg är en klädstorlek säger dom🙂

  Hoppas du hittar din motivation igen, för när du märker av din viktminskning brukar det gå lättare att fortsätta.

   

 • 16 Jan 2019 08:21
  gittan52

  Jag har ändrat min livsstil lite i taget och min största motivation har varit planering och uppföljning.

  I början så satte jag upp viktmål, t.ex. att gå ner x antal kilo till ett visst datum, men nu har jag istället mål som t.ex. att försöka hålla mig till x antal kcal/dag, eller en viss E%.

  Jag har lite egna utmaningar, en del som gäller bara en dag, andra som sträcker sig över veckan.

  Min erfarenhet är att många sätter orealistiska mål som oftast bara håller några veckor.

  Jag vägde 104 kg när jag startade min viktresa för 7 år sedan. De första 2 åren gick jag ner i snitt 1 kg/månaden.

  Därefter förändrades min livssituation och jag gick upp knappt 9 kg. Det var inte livssituationen som sådan som orsakade ökningen utan hur jag återgick till gamla ovanor vad gäller kost och motion.

  Sedan har jag, under de följande 3 åren återtagit 7,5 kg av de jag gick upp innan och år 2018 stod jag still.

  Jag här i mål, men jobbet är minst lika stort att behålla vikten som det var att gå ner den.

  Den här viktresan betyder inte att jag inte hade motivation att gå ner i vikt, men den mentala orken fanns inte.

  Ett sätt att motivera mig har varit att jag försökt ligga på max det kaloriintal jag behöver när jag når min målvikt. Personligen skulle jag inte orka ligga på en alltför låg kalorinivå varje dag.
  Jag har nog hela tiden tagit en vecka i taget, följt upp, analyserat, justerat något om det inte har fungerat som jag tänkt etc.  

  Den finns en del läsvärda artiklar här på MD, bl.a. om motivation. Här är en av dem

   

 • 16 Jan 2019 10:49
  gasten

  Jag brukar sätta upp delmål på 2,5 kg och gör olika diagram som jag fyller i.

  Måttbandet är bra också, mäter mig på olika ställen på kroppen och fyller i en lista.

  Brukar mäta mig en gång i månaden.

  Det här är ett heltidsjobb, registrerar maten också.

  Förra året spårade jag ur men har tagit nya tag nu.

  Lycka till!

   

 • 16 Jan 2019 12:45
  mosel

  Många delmål är bra både i att nå x kg en viss vecka eller motionera visst mycket och att ha andra typ av delmål att tex orka mera, kunna ha en mindre storlek osv. Att tänka på varför du vill gå ned i vikt och hur det känns när du når målet. 

  Senast uppdaterad 16 Jan 2019 12:46

 • 16 Jan 2019 12:50
 • 16 Jan 2019 18:30

  Tack allihopa på för era svar :) det är så skönt att känna att man inte är ensam :)

 • 16 Jan 2019 18:39
  Monqi

  Vet inte vad du väger men jag har startat 3 olika forumstrådar, delmål 80, delmål 75 och delmål 70. Var ju nära 70 förra våren men sen gick mycket på tok och nu är jag tillbaka i nästa delmål 80 kg grupp. Där kan man skriva hur det går om man vill, man kan skriva sin vikt elr sitt resultat, men bara om man VILL inget krav för att deltaga i de trådarna som jag startat iaf smiley men man blir peppad i både med och motgång, och man hittar ibland tillbaka till rätt spår när man får skriva lite med andra!

  Är det ingen av de trådarna som passar din vikt just nu så prova att starta en egen där du är, kanske finns många som vill peppa varandra just där och hänger på..Trådarna jag startat finns på "forum" under rubriken

  "viktminskning" då kommer man till olika rubriker, där ska de finnas! Pepp pepp!

 • 16 Jan 2019 18:47

  Tack snälla monqi 😊😊

Logga in för att skriva en kommentar.